© Tesla

Tesla Cybertruck krijgt een speciale kampeertent: 'Verbeterde kampeerervaring'

Tesla Cybertruck krijgt een speciale kampeertent: 'Verbeterde kampeerervaring'

02-12-2023 13:45

Vier jaar geleden lekte een afbeelding van een Tesla Cybertruck die uitgerust is met een kampeertent. Daarna was het echter stil. Nu de elektrische pick-up op de markt komt, blijkt dat het accessoire ook echt verkocht wordt.

De eerste leveringen van de Tesla Cybertruck werden donderdagavond gedaan aan de eerste tien klanten. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf van Elon Musk een aantal accessoires aan. Een daarvan is de Cybertruck Basecamp, een kampeertent die je aan de pick-up kan bevestigen. Eerder deze week lekte al een afbeelding naar buiten, maar nu is het nieuws dus bevestigd. 

Tesla verkoopt de tent voor net geen 3000 dollar op zijn website. Daarvoor krijg je een grijze tent in dezelfde stijl als de opvallende pick-uptruck. Inclusief in de prijs zijn alle zaken die je nodig hebt om die op te zetten, zoals een luchtpomp en een reparatiekit. 

Speciale tentmodus

Met de pomp kan de tent in enkele minuten worden opgeblazen, zegt het bedrijf op zijn website. Er zijn geen structurele stokken nodig. Het interieur is bekleed met grijs nylon en is voorzien van schermvensters die, naast een uitzicht, voor luchtstroom moeten zorgen. Ook inbegrepen is een 'ultrazachte' matras. Dat alles wordt omhuld door een regenbestendige buitenkant en een uitschuifbare luifel.

De tent wordt boven het bed van de pick-up gemonteerd. Uit de foto’s lijkt het erop dat je nog altijd spullen kan bergen onder de tent nadat die gemonteerd is. Vanuit je tent kan je volgens Tesla je apparaten opladen met de accu van de Cybertruck. De auto is zelfs uitgerust met een tentmodus, die voor een 'verbeterde kampeerervaring' moet zorgen. Hoe dat exact werkt, zegt het bedrijf niet.

Tesla Cybertruck

Op 30 november werd de Cybertruck voor het eerst geleverd aan een aantal klanten. Ook werden voor het eerst de Amerikaanse prijzen van de pick-up bekend gemaakt. Het duurste model van de Cybertruck krijgt drie motoren en een actieradius van 515 kilometer. Met deze pick-up versnel je van 0 naar 100 in slechts 2,6 seconden, sneller dan de meeste sportwagens. Dit model kost 100.000 dollar.

Het middelste model kost 80.000 dollar en krijgt twee motoren en vierwielaandrijving. De actieradius bedraagt zo’n 550 kilometer. Dit model, samen met de duurdere variant, wordt vanaf 2024 geleverd. 

Ten slotte is er het instapmodel, dat voor 61.000 dollar over de toonbank gaat. Dat is 22.000 dollar meer dan Tesla vier jaar geleden had voorspeld. Deze Cybertruck heeft één motor en is enkel uitgerust met achterwielaandrijving. Het goedkoopste model krijgt een bereik van 400 kilometer en wordt pas vanaf 2025 geleverd aan klanten. Wanneer de Cybertruck in Europa op de markt komt, is nog niet bekend. 

Lees meer nieuws over Tesla.