©Apple

iOS 17.2 is nu te downloaden - dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

iOS 17.2 is nu te downloaden - dit zijn de belangrijkste nieuwe functies

11-12-2023 21:23 Laatste update: 21:41

Apple heeft maandagavond de update iOS 17.2 uitgebracht, die een reeks verbeteringen naar je iPhone brengt. Daaronder is ook de nieuwe dagboek-app van Apple. 

Het is een half jaar geleden dat Apple's eigen WWDC-conferentie plaatsvond. Toen presenteerde de iPhone-maker een nieuwe app om je meest persoonlijke momenten aan toe te vertrouwen: de Journal-app. De app biedt ook de mogelijkheid om foto's te koppelen en zijn er functies om je inhoud gemakkelijker terug te vinden en herinneringen mee in te stellen.

Hoewel de huidige versie van iOS wel een notitie-app heeft, zou de dagboek-variant beter geschikt zijn voor persoonlijke verhalen. Dat blijkt in ieder geval uit de mogelijkheid om de app te ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk.

Berichten

Hoewel Whatsapp de populairste berichtenapp is in Europa, hoopt Apple met een aantal nieuwe functies voor zijn Berichten-app iMessage je te overtuigen. De nieuwe versie bevat een pijl om naar het eerste ongelezen bericht te springen.

Daarnaast kun je nu direct een sticker aan een tekstballon toevoegen en kun je je 'Memoji' nu beter matchen met je lichaamsvorm. Ook nieuw zijn beveiligingsmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat je alleen berichten stuurt naar de gewenste persoon.

Weer

Apple's eigen Weer-app probeert je vanaf nu nog beter op de hoogte te stellen van regen en sneeuw voor de komende 10 dagen, zodat je op tijd weet wanneer het glad wordt op de weg. Daarnaast worden er een aantal nieuwe widgets gepresenteerd voor neerslag per uur en actuele omstandigheden, zoals luchtkwaliteit, gevoelstemperatuur en windsnelheid.

Actieknop en camera

Ben jij de bezitter van een iPhone 15 Pro of Pro Max, dan heb je geluk. Voor die telefoons wordt namelijk nog een extra update uitgebracht, waarmee je nu gemakkelijker een gesprek kunt vertalen door de nieuwe actieknop aan de zijkant ingedrukt te houden.

Ook is de camera van de iPhone 15 Pro's voortaan in staat om video's te maken met 'spatial video', die het terugkijken van je filmpjes nog indrukwekkender moet maken op de aanstaande Apple-bril Vision Pro.

Bug-fixes enzo

Verder bevat de update ook een aantal kleinere verbeteringen en lost het een aantal problemen op die zich voordeden op het vlak van software en hardware.

Door de update te installeren heb je alle nieuwe functies en je bent voorzien van de laatste beveiligingsupdates. En als je dan toch bezig bent, download dan ook onze nieuwe Bright-app.