©Galaxy S24

Dit gaan de nieuwe Samsung Galaxy S24-smartphones kosten

Dit gaan de nieuwe Samsung Galaxy S24-smartphones kosten

13 december 2023 om 21:17
Laatste update: 13 december 2023 om 21:23

Samsung onthult in januari zijn nieuwe Galaxy S24-smartphones. Veel details zijn de afgelopen weken al uitgelekt, maar nu weet een Zuid-Koreaanse krant ook de prijzen die Samsung voor de nieuwe telefoons gaat vragen. 

Samsung gaat de prijzen van de Galaxy S24 gelijk houden aan die van de S23-telefoons. Door de prijzen niet te verhogen denkt de Zuid-Koreaanse fabrikant 10 procent meer telefoons in de Galaxy S24-lijn te kunnen verkopen vergeleken met de S23, schrijft de Korea Economic Daily. Dat zou neerkomen op 33 miljoen S24-smartphones.

De Galaxy S23 had bij de introductie een adviesprijs van 949 euro, de S23+ kostte 1199 euro en de S23 Ultra had 1399 euro als prijskaartje. Diezelfde bedragen zouden de S24-telefoons dus gaan kosten. Na slechte jaren voor de smartphone-verkoop hoopt Samsung volgend jaar op een herstel van de vraag naar nieuwe telefoons. Volgens marktonderzoeker Canalys groeit de wereldwijde telefoonmarkt volgend jaar weer, met naar schatting 4 procent.

Nieuwe AI-functies

Samsung onthult de Galaxy S24 in januari tijdens een Unpacked-event in het Californische San Jose, in de achtertuin van Apple en Google. De presentatie van de telefoons in Silicon Valley past bij de nadruk die Samsung legt op een reeks nieuwe AI-functies, die lokaal op de S24 moeten draaien. Daaronder is een nieuwe AI-functie om telefoongesprekken live te vertalen.

Onlangs doken al foto’s op van de Galaxy S24 Ultra, die de iPhone 15 Pro zou volgen met een titanium behuizing. Ook krijgt de Ultra een plat scherm, wat voordelen heeft bij het gebruik van de S Pen. De S24 Ultra heeft een 6,8 inch scherm en vier camera’s achterop, waaronder een 50 megapixel telefotocamera. 

Chips van Samsung en Qualcomm

De chip in de S24-modellen zal volgens de Zuid-Koreaanse krant verschillen. De S24 en S24+ zouden werken met de eigen Exynos 2400-chip, terwijl het Ultra-model de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chip krijgt.

Meer nieuws over smartphones

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.