© Pexels

iPhone snel leeg door iOS 17.2? Dit kun je eraan doen

iPhone snel leeg door iOS 17.2? Dit kun je eraan doen

14 december 2023 om 21:08

De nieuwe iPhone-update iOS 17.2 lijkt de batterij van menig iPhone sneller leeg te laten lopen. Dat is iets wat tijdelijk wel vaker gebeurt na iOS-updates. Is het eigenlijk wel een fout van Apple? En wat kun jij eraan doen als je er last van hebt?

Een nieuwe iOS-versie bevat natuurlijk nieuwe functies en verbeteringen. In iOS 17.2 voegde Apple bijvoorbeeld de nieuwe Journal-app toe. Maar op sociale media gaat de discussie ook weer over de gevolgen voor de batterijduur. Sommige gebruikers zeggen hun iPhone nu wel twee keer per dag op te moeten laden.

Geef het tijd

Het goede nieuws is dat deze verkorte batterijduur waarschijnlijk tijdelijk is. ZDNet maakte al eerder een artikel, toen het ook bij de vorige iOS-versie gebeurde. Na een update is het normaal dat de batterijduur tijdelijk erg achteruit gaat. Je iPhone heeft het namelijk erg druk met alles uitzoeken na een update, en dat kost allemaal energie. Deze taken lopen uiteen van het uitzoeken welke bestanden er op je iPhone staan en zorgen dat je ze snel kan vinden (indexing) tot het rekalibreren van de batterij.

Bovendien zijn er veel updates van apps op je apparaat die ook allemaal moeten worden gedownload. Dit kan wel een paar dagen duren, maar als het te lang duurt, kan je je apparaat altijd even opnieuw opstarten.

Zo bespaar je energie

Als je in de tussentijd energie wil besparen kan je uiteraard altijd de helderheid van het scherm verlagen.

Ook kan je de donkere modus van je iPhone gebruiken - als je een OLED-scherm hebt tenminste, oftewel de iPhone 11 Pro of nieuwer. Bovendien kan je alle apps alvast zelf updaten.

Batterij nog goed?

Als je zeker wilt weten dat je batterij nog goed is, kan je altijd in de instellingen van je iPhone kijken. Als je naar 'Batterij' en dan 'Batterijconditie en opladen' gaat, kan je de status van je batterij zien en of hij piekprestaties aankan. Als dit laatste nog kan, is er hoogstwaarschijnlijk niets om je zorgen over te maken.

En terwijl je iPhone al het harde werk op de achtergrond doet, kun jij genieten van nieuwe functies in iMessage, de Weer-app, spatial video op de nieuwste iPhone 15 Pro (Max). En je kan natuurlijk de nieuwe Journal-app even uitproberen. Vergeet ook niet onze nieuwe Bright iOS-app te downloaden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.