Ja, echt: de Tesla Cybertruck-boot komt eraan

© Cybercat

Ja, echt: de Tesla Cybertruck-boot komt eraan
19 december 2023 om 22:43
Laatste update: 19 december 2023 om 22:43

Tesla-topman Elon Musk zegt dat het autobedrijf van plan is een pakket aan te bieden dat zijn pickuptruck Cybertruck transformeert tot een boot. Daarmee kan je volgens Musk 'minstens 100 meter' varen.

"We gaan een modpakket aanbieden waarmee de Cybertruck minstens 100 meter water kan doorkruisen als een boot", zei de miljardair op X, het voormalige Twitter. De voornaamste uitdaging is om de afdichting van de cabinedeuren aan te passen zodat er geen water binnenloopt in de elektrische pick-up. Een tijdlijn voor de plannen of een mogelijke prijs deelde Musk niet.

'Waterdicht genoeg'

Vorig jaar beweerde Musk ook al dat de Cybertruck 'waterdicht genoeg' zal zijn om als boot gebruikt te worden. "De Cybertruck zal waterdicht genoeg zijn om kortstondig als boot te dienen, zodat hij rivieren, meren en zelfs niet al te woeste zeeën kan oversteken", aldus Musk destijds.

Sinds de Cybertruck eind november aan de eerste klanten werd geleverd, is aan het licht gekomen dat er een modus is specifiek voor diepere wateren. De Cybertruck wordt wanneer je die aanzet verhoogd. Ook wordt de batterij onder druk gezet om die te beschermen tegen het water.

De Cybercat

Vorig jaar doken al conceptbeelden op van een kit die de Cybertruck kan ombouwen tot catamaran. De Cybercat, zoals het concept heet, is het idee van zakenman Anthony Diamond. Met Cybercat voeg je twee draagvleugels en een frame toe aan je pick-up, waarna die te water gelaten kan worden.

Voor de Cybercat-kit betaal je wellicht tussen de 22.900 en 32.900 dollar, als die ooit het licht zal zien. Als je nog eens 10.000 tot 20.000 dollar op overschot hebt, kan je er een zogenaamde foiler bij kopen. Dat is een frame dat de Cybertruck-boot hoger tilt, waardoor je snelheden tot wel 64 kilometer per uur moet halen op het water. 

Alle prijzen zijn voorlopig nog schattingen. Het is niet duidelijk hoe ver het Cybercat-project gevorderd is. Sinds het in februari 2022 werd aangekondigd, is er weinig nieuws over naar buiten gekomen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.