©Hasbro

Vernieuwde Furby spreekt nu ook Nederlands – en heeft gelukkig een uit-knop

Vernieuwde Furby spreekt nu ook Nederlands – en heeft gelukkig een uit-knop

12 januari - 13:17 Laatste update: 13:21

De Furby was in de jaren '90 een hit. Nu is het vreemde, pratende robotdiertje terug en voor het eerst spreekt 'ie ook Nederlands. En heeft hij een uitknop.

De ouders van ondergetekende denken nog getraumatiseerd terug aan de periode rond het jaar 1998. De kinderen waren naar school, eindelijk rust in huis – totdat er vanuit een kastje ineens klonk: 'Hungry – hua hua'. Dat gedram kwam uit een harig robotje met het gezicht van een soort vogel: Furby natuurlijk, samen met de Tamagotchi één van de meest succesvolle elektrische huisdieren van de jaren '90. Goed nieuws voor alle millennials die er eentje hadden: je kan er nu ook eentje voor je kind kopen.

Vorig jaar bracht Hasbro ter ere van het 25-jarig bestaan van de Furby al een nieuwe versie uit. Die Furby spreekt nu ook Nederlands, en verschijnt dus op de Nederlandse markt. Het beestje heeft 600 verschillende reacties waaronder lichten, geluiden en liedjes.

Nu te koop, maar wees snel

De moderne versie van de digitale knuffel luistert naar stemcommando's. Door op zijn voorhoofd te drukken en 'Hé Furby' te zeggen, kun je vervolgens met het speeltje praten of zingen. Net als vorige Furby's kan ook het nieuwe model bewegen en bijvoorbeeld dansen. Zet er tot twee andere Furby's naast en ze beginnen met elkaar te praten.

Om een nieuw trauma te voorkomen, heeft de nieuwe Furby gelukkig ook een uit-knop. Dat had het origineel niet, waardoor het soms zelfs 's nachts van achter uit de speelgoedkast om aandacht bleef roepen.

De nieuwe Furby's zijn een stuk kleurrijker dan hun vaak grijze en bruine voorouders, en zijn verkrijgbaar in de kleuren paars en koraal. De digitale knuffel kost in Nederland 89,99 euro, en fabrikant Hasbro verwacht dat de eerste lichting snel uitverkocht zal zijn. Die is vanaf nu beschikbaar, in maart wordt de voorraad Furby's weer aangevuld.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.