©Netflix

Door GTA weten mensen eindelijk dat Netflix ook games heeft

Door GTA weten mensen eindelijk dat Netflix ook games heeft

25 januari - 13:55

Via Netflix zijn er afgelopen december drie keer zoveel games gedownload als voorheen, dankzij de toevoeging van Grand Theft Auto: The Trilogy.

Netflix houdt zich sinds 2001 al bezig met games, maar de streamingdienst doet weinig moeite om deze smartphonespelletjes te promoten. Dankzij de toevoeging van Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas is het aantal downloads flink gestegen.

Afgelopen december zijn er 28 miljoen Netflix-games gedownload, wat bijna drie keer zoveel is als de maand ervoor. Van die 28 miljoen downloads bestond 18 miljoen uit een GTA-game. San Andreas is het populairst.

Netflix zal er blij mee zijn, want het bedrijf gaat zich steeds meer op games storten. Niet alleen voor je smartphone, maar later ook voor het grote scherm. Netflix-games kun je nu spelen door apps via de App Store of Play Store te downloaden en vervolgens in te loggen met je Netflix-account.

Grand Theft Auto 6

In december werd ook de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 onthuld. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze beelden ervoor zorgde dat men weer de behoefte kreeg om in een GTA-game te duiken. Heb je al een Netflix-abonnement, dan is Grand Theft Auto: The Trilogy gratis te spelen. Wel denkt Netflix na over advertenties in zijn games.

Lees meer over Netflix, of schrijf je in voor de gratis Bright Nieuwsbrief.