© VanMoof

VanMoof maakt geheime documenten openbaar: dit is waarom

VanMoof maakt geheime documenten openbaar: dit is waarom

29 februari - 22:48 Laatste update: 22:53

VanMoof heeft een aantal tot nu toe geheime documenten over zijn elektrische fietsen openbaar gemaakt. Het gaat om documenten die jarenlang alleen voor de eigen reparateurs en gecertificeerde werkplaatsen beschikbaar waren.

In de nieuwe VanMoof Archives heeft het bedrijf deze week een reeks documenten over zijn VanMoof S2 en eerdere elektrische fietsen gepubliceerd. Over de S2 staat er bijvoorbeeld vermeld dat de e-bike niet tot maximaal 25 km/u trapondersteuning kreeg in de EU, maar dat VanMoof bewust de grenzen opzocht door die maximumsnelheid op 27 km/u te zetten.

De twee nieuwste generaties van de e-bikes van het merk ontbreken nog in het archief, maar VanMoof laat weten dat het archief voortdurend uitgebreid zal worden.

'Oplossingen vinden voor oudere fietsen'

De reden dat de documenten over de VanMoof S2 zijn vrijgegeven is dat bedrijf is gestopt met de ondersteuning van deze e-bikes. Gebruikers kunnen hiermee zelf op zoek naar oplossingen. "De 'VanMoof Archives' zijn een plek waar handleidingen, technische tekeningen en documentatie over reparaties van oudere fietsen worden gepubliceerd. Dit geeft riders de mogelijkheid om hun fietsen te analyseren en oplossingen te vinden voor problemen", aldus VanMoof.

Vertrouwen terugwinnen

VanMoof moet na zijn faillissement en de daaropvolgende doorstart onder de vlag van het Britse Lavoie het vertrouwen van klanten zien terug te winnen. Daarom heeft het bedrijf twee beloftes gedaan: er komt meer transparantie, en mensen die al een VanMoof-fiets hebben, krijgen zoveel mogelijk ondersteuning als er iets misgaat. De VanMoof Archives zijn een stap om die beloftes in te lossen.

Ondertussen worden er ook alweer reserveonderdelen van de VanMoof S3 geleverd aan de partners van VanMoof, zodat de S3-serie in ieder geval weer gerepareerd kan worden. Voor de S2 is er dus geen ondersteuning meer.

VanMoof S5 weer te koop

VanMoof maakte eerder deze week bekend 'zeer binnenkort' weer te beginnen met de verkoop van de VanMoof S5 en A5. Uitgerekend een paar dagen later onthulde de concurrent Tenways zijn nieuwe e-bike, die met zijn ontwerp lijkt op een VanMoof.

Lees meer over elektrische fietsen en mis niets met onze nieuwsbrief.