©QWIC

E-bike-merk QWIC tóch gered van de ondergang: 'We zijn helemaal terug'

E-bike-merk QWIC tóch gered van de ondergang: 'We zijn helemaal terug'

4 maart - 20:51 Laatste update: 21:37

Het Nederlandse e-bike-merk QWIC heeft drie maanden na zijn faillissement alsnog een volledige doorstart gemaakt. Dat is mogelijk door een investering van een aantal geldschieters.

De curator heeft maandag bekendgemaakt dat QWIC zijn activiteiten weer heeft opstart. Moederbedrijf Hartmobile ging in november failliet, maar inmiddels heeft een consortium van Nederlandse investeerders het bedrijf overgenomen. Wie de investeerders zijn, is niet bekendgemaakt. Volgens de curator gaat het om 'liefhebbers van Qwic'. "Na drie maanden in onzekerheid te hebben gezeten, kan iedereen er vanaf vandaag verzekerd van zijn dat QWIC volledig terug is."

Leveringen en service

Alle 25 medewerkers die voor het faillissement bij QWIC werkten zijn inmiddels weer aan de slag gegaan. De eerste leveringen moeten snel weer plaatsvinden. "Alle systemen en aanverwante infrastructuur om accu’s, onderdelen en fietsen te kunnen bestellen en te leveren zijn opgestart", liet de curator weten.

Het bedrijf geeft momenteel prioriteit aan vragen over de levering van batterijen en onderdelen, en dringende kwesties over garanties en service. Ook alle dealers van het fietsmerk worden de komende tijd nog geïnformeerd over de doorstart.

VanMoof maakt ook comeback

QWIC is niet de enige Nederlandse e-bike-producent die het afgelopen jaar moeilijk kreeg door de tegenvallende verkoop van elektrische fietsen. Zo ging ook het Amsterdamse e-bike-merk VanMoof failliet, maar dat heeft eveneens een doorstart gemaakt na een overname door het Britse bedrijf Lavoie.

Binnenkort start VanMoof weer met de verkoop van zijn S5 en A5 e-bikes.

Staking bij maker Batavus en Sparta

Ook de grote Nederlandse fietsproducent Accell, het bedrijf achter merken als Batavus, Koga en Sparta, zit in zwaar weer door tegenvallende verkoopcijfers en moet een grote reorganisatie doorvoeren. Daarbij raken veel medewerkers in Heerenveen hun baan kwijt. Dat heeft de afgelopen weken geleid tot grote onvrede onder het personeel.

Vrijdag kwam het zelfs tot een wilde staking bij Accell, doordat sommige medewerkers boos zijn over de ontslagvergoeding. Vakbonden hebben na weken praten met de directie nog geen akkoord over een sociaal plan.

Lees meer nieuws over e-bikes en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.