Vernieuwd Photoshop vindt het schrijven van prompts maar ouderwets

©Adobe

Vernieuwd Photoshop vindt het schrijven van prompts maar ouderwets
23 april om 16:35

Adobe gaat vol voor generatieve kunstmatige intelligentie met de nieuwste versie van Photoshop, maar je hoeft niet elke keer een lange prompt te schrijven voor een goed resultaat.

De nieuwste bètaversie van Photoshop voegt een reeks nieuwe AI-functies toe. Denk aan het genereren van een nieuwe achtergrond, of het scherper maken van een specifiek deel van een foto.

Met de functie Reference Image steelt Photoshop pas echt de show. Hiermee kun je in plaats van het schrijven van een een prompt, een afbeelding uploaden waar de AI zich kan door laten inspireren. Als voorbeeld is de prompt 'bij' en een plaatje van een diamanten ketting genoeg voor een afbeelding van een bij vol met diamanten.

Photoshop-maker Adobe verwacht wel dat je de rechten hebt van de afbeeldingen die je uploadt. Voor deze AI-functies maakt Photoshop gebruik van het AI-model Firefly, dat veilig genoeg is voor commercieel gebruik.

Gratis AI in de app

Recentelijk heeft Adobe ook een nieuwe versie van de app Adobe Express in de App Store en Play Store geplaatst. Ook hier duikt Firefly op, om je te helpen met het maken van content voor sociale media. Deels kan dat gratis, maar voor extra functies is een abonnement nodig.

Lees meer over kunstmatige intellingentie, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.