© Windows

Windows 11 heeft nu echt advertenties in het startmenu - zo zet je ze uit

Windows 11 heeft nu echt advertenties in het startmenu - zo zet je ze uit

24 april om 20:14
Laatste update: 24 april om 22:19

Microsoft toont advertenties voor apps in het startmenu van Windows 11. De functie dook eerder op in een testversie van het systeem, maar wordt nu echt uitgerold.

Microsoft kondigde dat aan in een blogpost. Advertenties verschijnen in de nieuwste versie van Windows 11 in het gedeelte 'Aanbevolen' in het startmenu. Volgens Microsoft gaat het om een beperkt aantal apps van geselecteerde ontwikkelaars. Het is niet bekend om welke apps het gaat. 

Uitschakelen

Eerder deze maand werd al ontdekt dat Microsoft aan zo’n reclamefunctie werkt. Toen was al duidelijk dat de functie ook kan worden uitgezet. Dat kan nog altijd in de definitieve versie.

Om de app-advertenties uit te schakelen ga je naar Instellingen, daarna naar Persoonlijke Instellingen en vervolgens naar Startmenu. Hier kan je de Aanbevolen-knop uitzetten.

Microsoft dringt steeds meer op

Microsoft is ook van plan om advertenties te tonen op de startpagina van Instellingen. Dat blijkt uit de nieuwste Beta Channel Insider-build van Windows 11 die op maandag uitkwam. Je zal reclame te zien krijgen voor Microsofts eigen Game Pass-abonnement.

Het bedrijf dringt ook steeds vaker zijn AI-assistent Copilot op in Windows. In testversies van Windows wordt Copilot zelfs gebruikt om je computer op te starten. Sommige gebruikers zijn niet blij met het alsmaar opdringen van Copilot en andere diensten. 

Meer over Windows, en blijft op de hoogte met onze nieuwe app.