© Decathlon

De nieuwe elektrische vouwfiets van Decathlon vouw je in 1 seconde uit

De nieuwe elektrische vouwfiets van Decathlon vouw je in 1 seconde uit

25 april om 23:52
Laatste update: 25 april om 23:52

Decathlon heeft een nieuwe elektrische vouwfiets aangekondigd. De opvouwbare e-bike B'TWIN E-Fold 900 kun je met één beweging razendsnel uitvouwen.

De nieuwe elektrische vouwfiets van Decathlon heeft een 252 Wh-batterij, die in de zadelpen zit. Daarmee geeft de opvouwbare e-bike je tot 55 kilometer trapondersteuning.

Een automatische scharniervergrendeling maakt het makkelijker om de vouwfiets uit te vouwen. Dat kan met een enkele beweging in één seconde, zegt de winkelketen. "Je raakt de scharnieren dan niet aan dankzij het gepatenteerde automatische vergrendelingssysteem." Opvouwen gaat volgens Decathlon ook 'soepel en gemakkelijk', maar hoeveel tijd dat kost, meldt het bedrijf niet. 

Licht en compact

De opvouwbare e-bike heeft een frame en voorvork gemaakt van 6061 aluminium en weegt 18,9 kg. Dat is een stuk lichter dan de voorganger E-Fold 500, die 21,4 kg weegt. Opgevouwen meet de nieuwe e-bike 82 bij 73 bij 56 centimeter. De pedalen en stuurpen zijn inklapbaar en je kunt de opgevouwen fiets ook makkelijk voortduwen.

Zeven versnellingen en fietstas voorop

De Decathlon E-Fold 900 heeft een 250W-motor aan de achterzijde met 35 Nm-koppel en biedt drie modi voor de trapondersteuning. De e-bike heeft een Shimano Tourney-aandrijflijn met zeven versnellingen en een overbrengingsverhouding van 11/28.

Verder beschikt de vouwfiets over Tektro T275 hydraulische schijfremmen, 20 inch Schwalbe Big Apple-banden en een klein schermpje op het stuur. Onder de optionele extra's zijn een bagagerek en een fietstas van 25 liter, die je aan de voorkant kunt bevestigen.

In mei te koop

De E-Fold 900 is vanaf half mei verkrijgbaar. Via de Britse site van Decathlon is de prijs al uitgelekt, omgerekend komt het neer op ongeveer 1750 euro.  

Wil je zelf dertig nieuwe e-bikes proberen, kom dan naar onze E-bike Party.

Lees meer over elektrische fietsen en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.