Deze grote verandering bij Flitsmeister gaat je geld kosten

© Flitsmeister

Deze grote verandering bij Flitsmeister gaat je geld kosten

Flitsmeister verplaatst een aantal veelgebruikte functies naar zijn betaalde Pro-abonnement, dat nu ook 1 euro per maand duurder wordt. Bovendien moet je voor sommige betaalde functies nog meer gaan betalen.

Voor sommige functies die tot nu toe gratis bij Flitsmeister waren, heb je vanaf 6 mei een Flitsmeister Pro-abonnement nodig. Ook zitten bepaalde Pro-functies nu alleen in het nieuwe, duurdere Pro Plus-abonnement. Dat heeft Flitsmeister vandaag bekendgemaakt. Het Pro-abonnement wordt 1 euro in prijs verhoogd en kost voortaan 3 euro per maand.

Apple CarPlay en Android Auto

Een van de belangrijkste veranderingen is dat je voor het gebruik van Flitsmeister met Apple CarPlay en Android Auto een Pro-abonnement nodig hebt. Ook de functie om de gemiddelde snelheid bij trajectcontroles te zien wordt verplaatst van het gratis aanbod naar de betaalde versie.

De functie voor ritregistratie en flitsgeschiedenis wordt onderdeel van het Pro Plus-abonnement, waarvoor je 7 euro per maand betaalt. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om boetes aan te vechten.

Waarom is dit nodig?

De veranderingen zijn volgens Flitsmeister nodig omdat het bedrijf 'nog meer moet investeren in de app, hardware en andere functies om jou nog beter van dienst te kunnen zijn'. Flitsmeister heeft zo'n 3 miljoen gebruikers. "Door te focussen op onze abonnementen zorgen we ervoor dat we de Flitsmeister-community ook de komende 15 jaar kunnen blijven bedienen op de manier zoals je van ons gewend bent."

Flitsmeister DASH

Vorige maand kondigde Flitsmeister zijn nieuwe gadget DASH aan, een apparaat voor op je dashboard, waarmee je gewaarschuwd wordt voor flitsers en trajectcontroles. De Flitsmeister DASH heeft een eigen mobiele internetverbinding en werkt in heel Europa. Het apparaatje kost 150 euro, maar werkt alleen in combinatie met een maandabonnement van 10 euro per maand.  

Lees meer over Flitsmeister en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.