HBO Max heeft tóch goed nieuws voor mensen met de levenslange korting

© Unsplash

HBO Max heeft tóch goed nieuws voor mensen met de levenslange korting
8 mei om 23:28
Laatste update: 8 mei om 23:41

HBO Max heeft opheldering gegeven over de gevolgen van de nieuwe abonnementen voor Nederlanders met een levenslange korting. Deze kijkers uitten hun onvrede over een aangekondigde verandering, maar er blijkt alsnog goed nieuws voor deze groep te zijn.

HBO Max voert nieuwe abonnementen in Nederland in, inclusief een prijsverhoging voor het standaard-abonnement. Abonnees van het eerste uur, die een levenslange korting van 50 procent krijgen, worden in augustus ook overgezet naar het nieuwe standaard-abonnement. De gebruikers met de korting betalen vanaf dan 4,99 euro per maand, terwijl ze nu meestal maar 2,99 euro betalen. Er ontstond onder deze groep HBO-kijkers onvrede, omdat het leek alsof ze na augustus geen gebruik meer konden maken van 4K-beeldkwaliteit en Dolby Atmos-geluid. 

De ondersteuning van 4K en Dolby Atmos valt namelijk straks alleen onder het nieuwe Premium-abonnement, dat 13,99 euro per maand kost. Maar HBO heeft vandaag laten weten dat de Standaard-abonnees die de levenslange korting hebben 4K en Dolby Atmos zullen houden. "Als je nu een abonnement hebt dat 4K bevat, kun je ondersteunde titels in 4K en Dolby Atmos blijven streamen als het vernieuwde HBO Max wordt gelanceerd. We laten je van tevoren weten als we in de toekomst wijzigingen moeten aanbrengen hierin", aldus de streamingdienst in reacties op klanten.

Netflix wordt ook duurder

Vandaag kondigde concurrent Netflix ook prijsverhogingen in Nederland aan. Nederlandse Netflix-abonnees gaan tussen 1 en 3 euro per maand meer betalen. Veel andere streamingdiensten, zoals Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video, hebben de afgelopen maanden ook hun abonnementsprijzen in ons land verhoogd. 

Lees meer nieuws over streaming en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.