©Unsplash

Deze nieuwe functie in iOS 18 kan je veel tijd gaan besparen

Deze nieuwe functie in iOS 18 kan je veel tijd gaan besparen

10 mei om 19:40

Er is weer een nieuwe AI-functie uitgelekt die Apple dit najaar in iOS 18 zou willen toevoegen aan de iPhone.

Apple werkt aan AI-functies voor automatische samenvattingen en een 'sterk verbeterde' realtime audiotranscriptie. Dat zeggen bronnen tegen AppleInsider. Deze nieuwe AI-functies zouden 'aanzienlijke verbeteringen' mogelijk maken in iOS-apps voor notities en spraakberichten. Met het automatisch samenvatten van gesprekken en vergaderingen zou je veel tijd kunnen besparen. De functies zouden ook beschikbaar komen voor apps op macOS en iPadOS.

Dictafoon en notities

De eerste apps die de nieuwe AI-mogelijkheden krijgen zijn waarschijnlijk de Dictafoon- en Notities-apps van Apple zelf. Als voorbeeld noemt AppleInsider dat studenten met hun iPhone een college zouden kunnen opnemen en het door de AI kunnen laten samenvatten. Ook kan je met de functies bijvoorbeeld automatisch notulen genereren van een meeting. De functies blijven voorlopig beperkt tot Apple-apps, zodat je de spraakberichten op WhatsApp nog steeds moet afluisteren.

iOS 18 wordt 'grootste update ooit'

Apple ontwikkelt een reeks nieuwe AI-functies die later dit jaar in iOS 18 worden toegevoegd. De vernieuwingen op AI-gebied worden waarschijnlijk in juni gepresenteerd tijdens het jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC.

De update naar iOS 18 zou de 'grootste in de Apple-geschiedenis' worden. Lees meer over wat er over iOS 18 is uitgelekt.

Blijf op de hoogte van het nieuws over Apple met ons WhatsApp-kanaal.