©Google

Dit kun je dinsdag verwachten tijdens Google I/O 2024

Dit kun je dinsdag verwachten tijdens Google I/O 2024

13 mei - 11:02

De Google I/O was jarenlang hét evenement waar we het laatste nieuws vernamen van het bedrijf – qua software én hardware. Sinds een aantal jaren zijn er twee evenementen, Google I/O en Made by Google. Wat kun je ook weer van I/O verwachten?

Omdat we de meeste nieuwe hardware verwachten in oktober tijdens Made by Google, zal de Google I/O zich voornamelijk concentreren op de software-kant. Overigens is dat ook oorspronkelijk de bedoeling van het event, pas later kwam daar Google-hardware als Pixel-toestellen en Nest-speakers bij. Op 14 mei zal de 2024-editie plaatsvinden van de Google I/O en wij vertellen je hier wat je eventueel kunt verwachten.

Google I/O 2024

Je zou het niet verwachten maar de geruchten gaan dat deze editie vooral zal gaan over AI. Google moet alle zeilen bijzetten om relevant te zijn en blijven op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het kan dan ook niet anders dat men meer gaat vertellen over de recente ontwikkelingen binnen de Gemini-modellen.

Hierbij hopen we, ik in ieder geval, dat we meer te weten komen hoe Google zijn zoekmachine en AI gaat combineren. Ergens zullen het oude zoeken en het nieuwe generatieve zoeken elkaar moeten gaan ontmoeten en versterken.

Mobiele AI

Het gerucht gaat dat we tijdens Google I/O een nieuwe digitale assistent gaan zien. Met Pixie zou je foto’s kunnen nemen van objecten en daar informatie over kunnen krijgen of leren hoe je ze moet gebruiken. Net als met Circle To Search kan de assistent je ook laten weten hoe je hetgeen je ziet kunt kopen.

Je smartphone, in dit geval de Google Pixel, zal steeds meer veranderen in een AI gadget. Slecht nieuws voor iedereen die werkt aan een gadget zoals de Humane AI Pin en de Rabbit R1.

Google I/O volgen?

Klik hier voor de site van Google I/O. En wanneer je live wil zien en horen wat Google allemaal te vertellen heeft, dan kun je de presentatie volgen via YouTube.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.