Nieuwe iPad Pro heeft last van een vreemd probleem met het OLED-scherm

©Reddit

Nieuwe iPad Pro heeft last van een vreemd probleem met het OLED-scherm

De eerste consumenten hebben de afgelopen dagen hun nieuwe iPad Pro's ontvangen, maar sommige van de gloednieuwe tablets kampen met een vervelend probleem met het scherm.

Apple zegt dat het scherm van de nieuwe iPad Pro weer een grote stap vooruit is, mede dankzij de techniek Tandem OLED. Daarbij zitten twee OLED-panelen boven op elkaar, wat voor een hogere helderheid zorgt. Maar sommige iPad Pro-gebruikers zijn niet blij met het scherm van de nieuwe tablet.

Op Reddit klagen meerdere gebruikers namelijk dat het scherm van hun iPad Pro er te korrelig uitziet. Het probleem is op de gedeelde foto's duidelijk zichtbaar bij de donkere menu-elementen. Het is nog niet bekend wat dit schermprobleem veroorzaakt. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

Het Mura-effect

Meerdere sites denken dat het gaat om het zogeheten Mura-effect, een onregelmatigheid tussen pixels die vaak veroorzaakt wordt doordat het scherm niet goed verlicht is. Het zou kunnen gebeuren dat de meerdere lagen van het scherm net niet perfect op elkaar liggen.

Een andere mogelijkheid is dat er tijdens de productie een soort 'vervuiling' heeft plaatsgevonden, waardoor de kristallen in het OLED-paneel zijn aangetast.

Het Mura-effect komt wel vaker voor bij meerdere fabrikanten en wordt niet altijd als een defect beschouwd. De vraag is hoeveel iPads er in dit geval last van hebben. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple op korte termijn een oplossing voor het probleem heeft.

Onze eerste indrukken

Kijk ook onze eerste indruk van de nieuwe iPads en luister onze nieuwe podcast over het Apple-event.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.