© Babboe

Marktplaats loopt over van de compensatie-bakfietsen van Babboe

Marktplaats loopt over van de compensatie-bakfietsen van Babboe

31 mei om 21:40

Wil je een nieuwe bakfiets kopen, dan doe je er goed aan om een blik te werpen op Marktplaats. Menig gedupeerde van het bakfietsenbedrijf Babboe zet de gloednieuwe compensatie-bakfiets die ze hebben gekregen in ruil voor hun gevaarlijke Babboe op de handelswebsite. Zo scoor je voor een veel lagere prijs een bakfiets om mee te toeren.

Babboe kwam al een paar keer in het nieuws omdat de bekende bakfietsen doormidden braken. De constructie met de bak aan de voorzijde bleek niet stevig te zijn gebouwd, waardoor het metaal meegaf en er gevaarlijke situaties konden ontstaan. Reden voor het merk om gedupeerden een gloednieuwe bakfiets te geven, maar die blijken niet in gebruik te worden genomen. Niet direct in ieder geval: er verschijnen er steeds meer op Marktplaats, schrijft BN De Stem

Terugroepactie Babboe

Ondertussen is het Amersfoortse bedrijf nog steeds druk bezig met de terugroepactie van maar liefst 22.000 bakfietsen. Sinds april moeten die terug om vernietigd te worden. Het frame bleek na vele klachten en zelfs ongelukken gevaarlijk te zijn. Gedupeerden die een Babboe van maximaal vijf jaar oud terugbrachten, kregen een nieuwe bakfiets. Niet van Babboe (dat staat Marktplaats zelfs niet toe, advertenties met ‘Babboe’), maar van Winora, een Duitse bakfietsmaker die behoort tot dezelfde eigenaar. 

De reden dat ex-Babboe-rijders besluiten hun compensatie-fiets op Markplaats aan te bieden heeft vooral te maken met het praktische feit dat ze niet zo lang op hun nieuwe bakfiets konden wachten. Er is vaak dus al een nieuw exemplaar aangeschaft om het kroost, de boodschappen en de hond te vervoeren. Sterker nog, sommige mensen zetten hun Winora alvast op de handelssite, terwijl ze deze nog helemaal niet hebben ontvangen. Winora-bakfietsen zouden onder andere beter zijn qua motor en remsysteem, maar ook roesten ze mogelijk minder snel.

Compensatie-bakfietsen van Winora

In ieder geval worden de tweewielers aangeboden met een flinke prijsverlaging op wat ze nieuw kosten. Bij de fietsenwinkel kosten ze tussen de 4200 en 5000 euro, maar op het tweedehands-verkoopplatform kun je er al een bemachtigen voor 3500 euro. Er schijnt in gewone fietsenwinkels zelfs een tekort te zijn aan Winora-bakfietsen, waardoor je ze daar weinig zal vinden.

Lees meer nieuws over bakfietsen en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.