Apple betaalt OpenAI helemaal niets voor het gebruik van ChatGPT

©Apple

Apple betaalt OpenAI helemaal niets
13 juni om 11:15
Laatste update: 13 juni om 19:54

Samenwerken met Apple is een droom voor heel veel bedrijven. Dat bedrijf is zo rijk, dat kan wel een paar miljoen missen om jou te betalen. Niet dus.

Tijdens het WWDC kondigde Apple de samenwerking aan met OpenAI. Hierdoor zal ChatGPT in allerlei producten worden geïntegreerd waarvan Siri de belangrijkste zal zijn.

'Ik betaal helemaal niks!'

Wanneer Tim Cook een personage zou zijn in New Kids dan zou hij aan de onderhandelingstafel geroepen hebben ‘Ik betaal vanaf nu helemaal niks nergens meer voor!’. Dat is namelijk precies wat er aan de hand is. Mensen met kennis van zaken hebben laten weten dat de deal tussen OpenAI en Apple met gesloten beurs is beklonken. Zowel OpenAI als Apple ontvangen geen geld voor de diensten die ze leveren.

Apple zegt OpenAI een unieke kans te bieden door de ChatGPT bij miljoenen mensen te presenteren. De waarde hiervan zal op termijn de huidige waarde van een deal overstijgen. De kansen liggen vooral in de verkoop van de abonnementen die OpenAI aanbiedt. Apple zal op zijn beurt een deel van de opbrengst vragen van bedrijven die op AI gebaseerde diensten en producten gaan uitrollen in het ecosysteem van Apple.

Leuk detail: Google betaalt elk jaar aan Apple vele miljarden om de standaard zoekmachine te zijn op de iPhone. Klinkt veel, maar Google verdient er dan ook 50 miljard dollar mee.

Lange termijn

Op korte termijn zal zowel voor OpenAI als voor Apple de kassa niet gaan rinkelen. Op de lange termijn zou het best weleens lucratief kunnen zijn. Het addertje onder het gras voor OpenAI, het lijkt erop dat Apple ook met Google eenzelfde deal wil gaan sluiten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.