LinkedIn schrijft binnenkort je CV en sollicitatiebrieven voor je

©Unsplash

LinkedIn schrijft binnenkort je CV en sollicitatiebrieven voor je

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan heb je vast een LinkedIN-account aangemaakt. De carrièresite heeft z’n AI-mogelijkheden uitgebreid waardoor je nu nooit meer zelf de zoveelste sollicitatiebrief hoeft te schrijven. Dat doet LinkedIn gewoon voor je.

De nieuwe AI-tools zijn in bèta en beschikbaar voor een kleine groep Premium-leden sinds vandaag. LinkedIn is onderdeel van Microsoft dat zwaar geïnvesteerd heeft in OpenAI. Vandaar dat van alle social media LinkedIn het meest welkom is naar de nieuwe technologie. 

AI zoekt jouw droombaan voor je

Je kunt straks bijvoorbeeld naar nieuwe banen zoeken door simpelweg een vraag te stellen. Tomer Cohen, Chief Product Officer van LinkedIn, geeft in zijn blog een voorbeeld. Je hoeft alleen maar “Find me a remote marketing job in Detroit that pays at least $110,000” te schrijven en de AI chatbot geeft je een heel overzicht aan vacatures.

Niet alleen dat, LinkedIn kan ook gelijk een sollicitatiebrief voor je schrijven, op basis van de informatie in je CV. Wil je met de bezem door je LinkedIn-profiel? Ook dat doet AI nu voor je. Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is het ook wel een beetje. Zo mochten techjournalisten van Engadget en Wired al aan de slag met de nieuwe AI-tools en ze temperen te verwachtingen wel een beetje. Zo waren hun sollicitatiebrieven aardig maar zeker niet van het niveau dat ze zouden durven sturen naar hun potentiële nieuwe werkgever. Productmanager Rohan Rajiv zegt tegen Engadget dat ze de schrijfhulp eerder “als een startpunt zien dan een alles-in-een-oplossing”.

LinkedIn loves AI

Niettemin ziet LinkedIn indrukwekkende groeicijfers voor hun diensten (en advertenties) sinds AI wordt gebruikt. Ze beweren nu ruim 1 miljard gebruikers te hebben. Wel moesten ze eerder deze week hun advertentiebeleid minder agressief maken, nadat de Europese Commissie ze op de vingers had getikt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op onze nieuwsbrief.