Deze handige functie in iOS 18 rekent iets voor je uit terwijl je typt

©Freepik

Deze handige functie in iOS 18 rekent iets voor je uit terwijl je typt
14 juni om 20:58
Laatste update: 14 juni om 21:24

Ben je geen whizzkid? Dan komt een nieuwe calculator-functie in iOS 18 goed van pas. De iPhone laat je binnenkort berekeningen en conversies doen terwijl je met iemand aan het chatten bent. De functie zit straks in het toetsenbord van je iPhone.

De nieuwe iOS 18-functie is gespot door Ryan Jones. Op zijn screenshots zie je hoe een chatconversatie mogelijk is om in real-time sommen en andere wiskundige vraagstukken weer te geven en te delen. Het gaat niet alleen om vrij basale dingen zoals optellen, aftrekken, machtsverheffen en worteltrekken, maar ook het omrekenen van valuta en temperatuureenheden.

Voer je een som in via het toetsenbord, dan komt daarboven te staan wat het antwoord is. Het lijkt op de autocorrectie-functie, die woorden herkent terwijl je ze typt. Je kunt er voor kiezen om de hele berekening in het tekstveld te zetten of alleen het resultaat te gebruiken.

De nieuwe functie komt ook naar iPadOS 18 en macOS Sequoia, maar bestaat op dit moment ook al in andere vorm op de iPhone en de Mac. Via de zoekbalk ingevoerde berekeningen worden op deze manier al uitgevoerd. 

Nieuwe Siri, AI en RCS

iOS 18 werd deze week onthuld tijdens Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsevent WWDC. Het grote publiek kan de update vermoedelijk vanaf juli gaan testen, waarna hij in september wordt uitgerold voor alle gebruikers.

iOS 18 introduceert onder meer een nieuwe versie van assistent Siri en meer AI-functies. Ook wordt het makkelijker om je iPhone uit te zetten en krijgt de Berichten-app ondersteuning voor RCS.

Lees meer nieuws over Apple, of blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.