'Apple werkt aan flinterdunne iPhone, MacBooks en Apple Watch', na dunne iPad

©Pexels

'Apple werkt aan flinterdunne iPhone, MacBooks en Apple Watch', na dunne iPad
17 juni om 09:29

De flinterdunne iPad Pro die Apple vorige maand uitbracht, is pas het begin van een 'nieuwe klasse Apple-apparaten'. Ook de iPhone, MacBook en Apple Watch worden stukken dunner.

Het is niet voor het eerst dat Apple probeert om zijn producten veel dunner te maken. De iPhone werd de eerste jaren steeds iets dunner bijvoorbeeld en de MacBooks zeker ook. Dat leverde op een gegeven moment zelfs problemen op: iPads die doorbogen en MacBooks die te heet werden vanwege hun dunne ontwerp. De huidige MacBook Pro is niet voor niets dikker dan zijn voorganger en ook de huidige iPhones zijn de dikste in jaren. Maar dat gaat veranderen.

iPad Pro pas het begin

De flinterdunne iPad Pro die Apple vorige maand onthulde, is het dunste Apple-product ooit en de aftrap van een 'nieuwe klasse Apple-apparaten' die flinterdun zijn. Daarbij zou Apple geleerd hebben van zijn fouten uit het verleden, zodat er hij de nieuwe dunne producten geen compromis meer wordt gedaan. Dus: stevigere behuizingen die niet buigen, en door de eigen Apple-chips is er geen sprake meer van oververhitting.

"Ik hoor dat Apple nu gefocust is op het ontwikkelen van een aanzienlijk dunnere telefoon op tijd voor de iPhone 17-lijn in 2025", schrijft Mark Gurman van Bloomberg. "Het bedrijf werkt ook aan het dunner maken van de MacBook Pro en Apple Watch. Het plan is dat de nieuwste iPad Pro het begin is van een nieuwe klasse Apple-apparaten die de dunste en lichtste producten in hun categorieën in de hele technische industrie zouden moeten zijn."

Geruchten gaan al langer

Er gaan al langer geruchten over dunnere Apple-producten. Zo zou Apple werken aan de 'iPhone Slim', een veel dunnere iPhone met een scherm bijna zo groot als de iPhone Pro Max-toestellen, en een prijs die zelfs boven die grootste iPhone ligt.

En ook over een vernieuwde Apple Watch gaan hardnekkige geruchten. Apple zou de behuizing voor het eerst sinds het ontstaan van de Apple Watch echt grondig willen vernieuwen. Die behuizing is al die jaren ongeveer even dik gebleven, met als voordeel dat de bandjes van alle Apple Watches op elk model passen, zolang het maar dezelfde maat is. Dat zou veranderen bij de nieuwe, dunnere Apple Watch die gebruik zou maken van een nieuw soort magnetisch bandje.

Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo zou Apple werken aan twee nieuwe modellen van de veel dunnere Apple Watch Series 10, of Series X. Die zouden niet meer geleverd worden in de formaten 41 en 45 millimeter, maar in 45 en 49 millimeter. Het zou daarbij wel gaan om het schermformaat, waardoor de fysieke afmetingen mogelijk wel nog lijken op de Apple Watch die we nu nu kennen – maar dan platter en met dunnere schermranden.

Meer Apple en mis niets met onze Bright-app.