© Apple

Is Vision Pro meteen de laatste high-end headset van Apple?

Is Vision Pro meteen de laatste high-end headset van Apple?

18 juni om 20:06

Apple werkt aan een goedkopere versie van de Vision Pro. Die moet eind volgend jaar op de markt komen. Volgens The Information is dit nu het hoofddoel van het Vision-team en komt er mogelijk geen high-end versie meer uit.

Volgens bronnen waar The Information mee sprak, zoekt Apple naar manieren om een zo goedkoop mogelijke headset te maken. Dat doet het omdat de verkoopcijfers van de Vision Pro beginnen af te nemen. De nieuwe headset krijgt volgens de bronnen hetzelfde display als de Vision Pro. Andere componenten verdwijnen, met het doel de headset zo licht mogelijk te maken. De ontwikkeling van de volgende Vision Pro wordt tegelijkertijd op de lange baan geschoven.

De volgende Vision moet ongeveer evenveel kosten als een duurdere iPhone. Vorig jaar berichtte Bloomberg dat het bedrijf een prijs tussen 1.500 en 2.500 dollar nastreeft. The Information bericht nu dat het daar veel moeite mee heeft. Apple wil immers niet te veel features wegdoen. Oorspronkelijk moest de volgende Vision eind volgend jaar uitkomen, maar dat lijkt hierdoor niet haalbaar. Veel meer is er niet bekend over de volgende headset.

Verkoopcijfers beginnen af te nemen

Hoewel al sprake is van de volgende Vision, is Apple pas begonnen met de verkoop van de Vision Pro buiten de Verenigde Staten. Maar nu al, nog geen half jaar na de lancering in de VS, blijkt dat steeds minder potentiële kopers geïnteresseerd zijn in het hebbeding.

Het hoge prijskaartje van de Vision Pro speelt daarbij ongetwijfeld een rol. De slimme bril van Apple kost in de VS 3.499 dollar. In Europa zal je zelfs 3.999 euro betalen voor de Vision Pro. Daarnaast klagen gebruikers dat het lang duurt om de bril op te starten en er nog niet genoeg apps voor bestaan. Om ontwikkelaars en klanten aan te trekken, moet Apple dus snel een betaalbaarder model op de markt brengen.

Meer Vision Pro en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.