©AndroidPolice

Whee TikTok, proefballonnetje Bytedance

Whee is een zusje van TikTok, proefballonnetje van Bytedance?

19 juni om 13:15
Laatste update: 19 juni om 13:17

TikTok is het grote succesverhaal van Bytedance, maar het bedrijf komt met meer producten. In stilte verscheen de nieuwe app Whee.

Bytedance wil net als Meta meerdere producten hebben waarmee ze geld kunnen verdienen. Naast TikTok heeft het bijvoorbeeld ook Lark. Dat is een platform wat het beste te vergelijken is met Slack.

Whee

De kernactiviteiten van Bytedance liggen toch in de social media. Onlangs zagen we dat er een nieuwe app gelanceerd werd met de naam TikTok Notes. Deze app leek veel op een kruising tussen Instagram en Threads. Je kunt er foto’s en tekstberichten op kwijt.

Sinds gisteren is er sprake van verwarring over het productaanbod van de Chinese gigant. Heel stilletjes werd er weer een nieuwe app gelanceerd die vrijwel dezelfde karakteristieken heeft als TikTok Notes.

De app in kwestie heeft de fantastische naam Whee. Misschien vernoemt naar de Meme maar hoogst waarschijnlijk een creatieve spin van het woord ‘WE’.

Net als Instagram gaat het om het delen van foto’s en daarop comments en likes verzamelen. Het grote verschil zit hem in dat Whee alleen draait op interacties tussen vrienden. Bij Instagram en TikTok Notes heb je ook een openbaar profiel dat je kunt delen.

Vooralsnog is deze app in stilte gelanceerd in een beperkt aantal landen. Het is raden wat de bedoeling nu precies is van Bytedance met deze apps. Wellicht zijn het proefballonnetjes om te testen wat werkt.