Na 1500 mensen te ontslaan gaat dit bedrijf met AI games maken

©Embracer

Na 1500 mensen te ontslaan gaat dit bedrijf met AI games maken
20 juni om 19:38

Door generatieve kunstmatige intelligentie gaan er hoe dan ook banen verdwijnen. Bij het gigantische gamebedrijf Embracer Group gebeurt dat nu wel heel concreet. 

De angst dat mensen hun baan kwijtraken door de snelle opkomst van generatieve kunstmatige intelligentie blijkt in de game-industrie ook terecht. Gamebedrijf Embracer Group heeft in zijn jaarverslag een nieuw beleid rond het gebruik van AI aangenomen.

Embracer zegt AI niet te zullen gebruiken om mensen te vervangen, maar dat de technologie bijvoorbeeld kan helpen om mensen met een beperking te ondersteunen bij het maken van games. Toch vertelt de rest van het jaarverslag andere dingen.

Daarin wordt onder andere gesteld dat AI de mogelijkheid biedt om efficiënter te werken, en boeiendere en meer meeslepende ervaringen te bieden. Volgens Embracer kan AI ingezet worden om game-ontwikkeling te versnellen, omdat gamemakers meer kunnen doen in minder tijd. Zelfs op het gebied van HR en logistiek wil Embracer AI inzetten.

80 games geannuleerd

Dit nieuws komt maanden nadat Embracer 1500 werknemers heeft ontslagen. Ook zijn er het afgelopen jaar 80 games geannuleerd.

Embracer is niet het enige bedrijf dat naar AI kijkt voor het maken van games. Onder andere Sony, EA, Ubisoft en Square-Enix hebben al aangegeven met de technologie te gaan werken.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.