©Unsplash

Apple wil op AI-gebied samenwerken met Meta

Apple wil met iedereen samenwerken, zelfs met Meta

24 juni om 09:43
Laatste update: 24 juni om 09:54

Apple doet wat Apple het beste doet. Het bedrijf kijkt nieuwe technologieën aan voordat het het zelf gaat gebruiken. In plaats van zelf met een volledig taalmodel te komen ‘gebruikt’ Apple zo veel mogelijk partners om zijn producten van AI te voorzien.

Met Apple Intelligence heeft het bedrijf zich gemeld in de AI strijd. Het was lang stil maar tijdens WWDC liet Apple eindelijk zien wat ze van plan zijn. Op deze bijeenkomst werd ook de samenwerking met OpenAi aangekondigd. De technologie van ChatGPT 4o zal worden gebruikt in onder andere Siri.

Iedereen is welkom

Apple heeft (blijkbaar) niet gekozen voor een enkele partner maar kijkt rustig verder rond welke andere partners ze kunnen toevoegen. Het is geen geheim dat er ook gesproken is of nog steeds gesproken wordt met Google om Gemini te gaan gebruiken. Daarnaast zouden start-ups als Anthropic en Perplexity ook aan tafel zitten met vertegenwoordigers van Apple.

Het grootste nieuws is wel dat ook het moederbedrijf van Facebook in gesprek is met Apple. Meta ontwikkelt een eigen taalmodel met de naam Llama. Volgens insiders verkent men de mogelijkheden voor een samenwerking naast die met OpenAI.

Volgens Apple willen ze de gebruikers de keuze geven welke taalmodellen ze gaan gebruiken en dat is natuurlijk heel erg lief. Daarnaast laten ze de bovengenoemde bedrijven het zware werk doen en de verantwoording nemen. Vooral dat laatste is een belangrijke, bij elke ‘Fuck Up’ zal Apple met zijn machtige vinger wijzen naar de verantwoordelijke van het gebruikte taalmodel. Ow ja, daarnaast betaalt Apple geen euro voor de verleende diensten. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.