©Google

Deze functies maken de adresbalk van Chrome handiger

Deze functies maken de adresbalk van Chrome handiger

27 juni om 00:21
Laatste update: 27 juni om 00:22

De mobiele versie van de Google-browser Chrome krijgt op zowel Android als iOS een aantal nieuwe functies. Zo wordt de adresbalk in de Chrome-app verbeterd, waardoor je sneller de juiste suggesties krijgt. Ook kun je nu meer acties direct vanuit de adresbalk doen, waarmee je tijd bespaart.

Google heeft een update van de mobiele app van Chrome met een reeks vernieuwingen aangekondigd. De functie Chrome Actions, waarmee je snel taken direct vanuit de adresbalk van de browser uitvoert, wordt uitgebreid. Voortaan kun je bij het zoeken naar bedrijven en andere plaatsen in de buurt meerdere acties meteen via de adresbalk doen. 

Als je zoekt naar een restaurant krijg je bijvoorbeeld direct knoppen te zien waarmee je naar de zaak kunt bellen, een routebeschrijving kunt opvragen en recensies kan lezen. Deze functie is op Android vanaf nu te gebruiken, maar de iOS-versie van Chrome krijgt dit pas in het najaar.

Slimmere suggesties

Ook wordt de adresbalk slimmer bij het voorstellen van snelkoppelingen, door te letten op wat gebruikers meestal intypen om iets op te zoeken. Als je bijvoorbeeld zoekt naar 'dienstregeling' of 'vertrektijden', zet Chrome in de lijst met suggesties de website van het OV-bedrijf waarmee je vaak reist bovenaan. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet specifiek NS.nl toe te voegen aan je zoekopdracht.

Bovendien is de adresbalk op iPads en Android-tablets vernieuwd, zodat de website altijd zichtbaar blijft terwijl je in de drop-downlijst zit, voor het geval je ernaar terug wilt gaan.

Live tussenstanden

Verder kun je voortaan live-sportkaarten toevoegen in de Discover Feed op Chrome, zodat je automatisch tussenstanden ziet van je favoriete sportteams. Het Discover-onderdeel verschijnt als je een nieuw tabblad opent in Chrome en bevat tot nu toe vooral nieuwsartikelen en video's. 

De update brengt ook een functie die al langer op Android beschikbaar was naar iOS, namelijk dat je ‘trending zoeksuggesties’ met populaire actuele onderwerpen krijgt als je vanuit een nieuw tabblad op de adresbalk klikt.

Lees meer nieuws over Chrome en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.