Fortnite-maker mag appwinkel toch lanceren op iOS

©Unsplash

Fortnite-maker mag appwinkel toch lanceren op iOS

Voor de zoveelste keer was Fortnite-maker Epic Games gisteren boos op Apple, maar de gemoederen kunnen weer worden bedaard. Apple komt namelijk terug op de beslissing om de lancering van de Epic Games Store-app op iOS af te wijzen.

Vrijdagmiddag klaagde Epic Games nog steen en been over de vermeende beslissing van Apple. Het bedrijf zou de lancering van de appwinkel hebben afgewezen omdat de installatieknop in de app te veel zou lijken op de variant van Apple.

Diezelfde avond gaf de iOS-maker alsnog goedkeuring. Epic Games meldde het via X. Apple ontkent tegenover Reuters dat de afwijzing iets te maken had met de app van de Fortnite-maker. Met de nieuwe beslissing kan Epic Games Fortnite terugbrengen naar iOS. Het bedrijf wil dat in 2024 nog geregeld hebben.

Ruziënd over straat

Met de nieuwe beslissing van Apple lijkt de kou weer uit de lucht, maar de vraag is voor hoe lang. Het bedrijf ligt al sinds 2020 in de clinch met Epic Games, dat Fortnite destijds uit protest terugtrok uit de App Store. Epic Games kon niet leven met de 30 procent die Apple pakte van alle inkomsten.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.