Nu al nieuwe ruzie tussen Epic en Apple om goedgekeurde appwinkel: ‘absurd’

©Epic Games

Nu al nieuwe ruzie tussen Epic en Apple om goedgekeurde appwinkel: ‘absurd’

Het heeft niet lang geduurd voor Apple en Fortnite-maker Epic Games weer ruzie kregen. Afgelopen zaterdag werd eindelijk de eigen appwinkel van de gamemaker goedgekeurd voor iPhone en iPad. Nu lijkt Apple na de goedkeuring alsnog de veranderingen te willen waarmee ze aanvankelijk de app blokkeerden. Epic reageert woedend.

De Fortnite-maker gaat een eigen appwinkel lanceren op de telefoons en tablets van Apple, genaamd de Epic Games Store. Het bedrijf van Tim Cook keurde dat begin dit jaar goed na een lange juridische strijd. Epic kan daarmee het grootste deel van de extra kosten omzeilen die Apple vraagt voor iedere appaankoop. Apple is er fel op tegen omdat een tweede winkel naast de App Store een beveiligingsrisico vormt.

Om die reden keuren ze ook iedere app goed voor gebruik en de appwinkel van Epic werd twee keer geweigerd. De UI en bepaalde buttons zouden te veel lijken op die van de App Store, wat verwarring zou veroorzaken volgens Epic. Die maakte stampij via X en dreigde naar de Europese Commissie te stappen.

Weer ruzie op X

Apple keurde halsoverkop de app toch goed, dus de vrede leek teruggekeerd afgelopen weekend. Toch laait de vete nu weer op: Epic schrijft op X dat Apple tegen bepaalde journalisten gezegd heeft dat de appwinkel alsnog zijn buttons en andere UI-details moet aanpassen in een volgende update. “Absurd”, noemt Epic CEO Tim Sweeney de situatie, waarna hij schrijft: “we zullen dit aanvechten.”

Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Epic.

Lees meer over Apple en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.