©Signify

Philips Hue-lampen gaan vanzelf aan branden 100 procent update onderweg

Branden jouw Hue-lampen uit zichzelf op 100 procent? Je bent niet de enige, update komt eraan

9 juli om 10:16

Phillips Hue-lampen horen tot de meest betrouwbare smart home-gadgets op de markt. Des te opvallender dat er nu een keer wat mis is: ze branden bij sommige mensen plots zomaar op 100 procent helderheid. Gelukkig is het probleem bekend en komt er een oplossing.

Slimme lampen die zomaar ineens aan gaan, op volle helderheid nog wel, zijn niet echt slim. Helaas gebeurt het nu dus met sommige Hue-lampen – ook hier op de redactie hebben we er last van, middenin de nacht in de slaapkamer. En we zijn niet de enige: het probleem is bekend, zegt Signify tegen The Verge. Een update die het probleem oplost wordt volgens Signify binnen een week uitgerold.

Hue-lampen zetten zichzelf in sommige gevallen aan door een soort communicatieprobleem met Matter, de smart home-standaard die moet zorgen dat alle smart home-gadgets met elkaar kunnen praten. "Na uitgebreide analyse hebben we een interoperabiliteitsprobleem geïdentificeerd met de Matter smarthome-standaard, waarbij willekeurige tijdelijke onderbrekingen van het radioverkeer ten onrechte worden herkend als oude stroomschakelaars, waardoor lichten met een lage helderheid op volledige helderheid worden", legt een woordvoerder namens Signify uit.

Tussenoplossing

Als tussenoplossing kun je tot de update er is, je Hue Bridge ontkoppelen van Matter. Dat moet zowel in de instellingen van de Hue-app, als in de app van de gadget die je gebruikt als Matter-controller. Dat kan bijvoorbeeld je Apple Woning-app zijn. En doe dat vooral alleen als je getroffen bent, want lang niet alle gebruikers hebben last van de bug, zegt Signify. Denk er ook aan om de boel weer aan te zetten na de volgende Hue-update.

Matter-ondersteuning werd vorig jaar aan Hue toegevoegd. Ondertussen zijn er veel nieuwe soorten apparaten aan de standaard toegevoegd. Dat betekent dat al zulke apparaten via elkaar en via dezelfde controller aangestuurd kunnen worden. Je kan dan veel meer automatiseren, bijvoorbeeld apparaten laten starten of stoppen op basis van invoer van allerlei sensoren, die ook met Matter werken.

Meer Philips Hue en mis niets met onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via