Samsung geeft stemassistent Bixby een AI-upgrade later dit jaar

©Samsung

Samsung geeft stemassistent Bixby een AI-upgrade later dit jaar

Samsung kondigde deze week een nieuwe lijn smartphones aan met een groot aantal handige AI-functies. Stemassistent Bixby werd alleen niet genoemd, maar daar is toch verandering in gekomen. De Koreanen beloven dat Bixby een grote AI-upgrade krijgt binnenkort.

Het nieuws komt van de manager van Samsungs mobiele tak, TM Roh. Aan nieuwssite CNBC vertelt Roh dat ze werken aan een geüpgradede versie van Bixby die gebruikmaakt van hun eigen AI-modellen.

AI is een gebied waar Samsung voorop loopt ten opzichte van Apple en in tegenstelling tot het Amerikaanse techbedrijf gaan ze all-in op AI-functies. Vandaar dat ze voor hun stemassistent ook eigen AI-modellen gebruiken. Apple werkt ook aan een SIRI-upgrade waarbij ze ChatGPT gaan gebruiken.

De upgrade voor Bixby moet later dit jaar verschijnen. Wanneer precies liet Roh niet weten. Ook blijft het geheimzinnig wat voor extra functies Bixby precies krijgt. De huidige versie verscheen begin dit jaar op Samsung-telefoons en kan onder andere live gesprekken vertalen en ook objecten via de telefooncamera analyseren. Verwacht wordt dat de versie met AI veel natuurlijkere gesprekken met gebruikers kan voeren.

Andere stemassistenten blijven beschikbaar voor Samsung telefoons

De Koreanen willen gebruikers verder Bixby niet opdringen. Je kunt straks nog steeds een andere stemassistent gebruiken via je Samsung phone. Zo is Google’s stemassistent ook erg populair, al bakt dat bedrijf er dan weer wat minder van op AI-gebied.

Lees meer over Samsung en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.