Bright Day 2018

Daan Roosegaarde spreker op eerste Bright Day @ Night

bright day night daan roosegaarde
25 september 2018 om 17:46
Laatste update: 9 november 2018 om 08:54

Techkunstenaar Daan Roosegaarde is spreker tijdens een speciaal avondprogramma op het techfestival Bright Day, aanvullend op de sociale robot Sophia, de Fortnite-Youtuber Royalistiq, de autonome robotviervoeter ANYmal en nog veel meer.

Bright Day, het grootste techfest van Nederland, heeft voor het eerst een avondprogramma genaamd Bright Day @ Night. Dat is op zaterdagavond 24 november, tussen zeven en elf uur. Waar de programma’s overdag een leeftijdsadvies hebben van 8 jaar en ouder, is de avond geschikt voor 16 jaar en ouder. 

Speciale gast van de Bright Day @ Night is techkunstenaar Daan Roosegaarde. We volgen Daan en zijn inspirerende projecten al jaren bij Bright. Van het interactieve werk Dune waar hij mee doorbrak en de Smog Free Tower waarmee lucht wordt gezuiverd tot aan recent zijn prachtige Icoon Afsluitdijk. Tijdens Bright Day @ Night vertelt hij over zijn nieuwste project: Space Waste Lab.

Ruimteafval

”Er cirkelen zo’n dertigduizend objecten van 10 cm en groter rond de aarde. Dit ruimteafval bestaat uit resten van raketten en satellieten. Dit is de smog van het universum. Het is een onopgelost probleem en ik wil op zoek naar een nieuwe manier van kijken. Misschien kunnen we er vallende sterren van maken”, vertelt Roosegaarde. Het project gaat op 5 oktober van start tijdens Kunstlinie Almere Flevoland, met op diverse data een lichtinstallatie die laat zien waar ruimte-afval rondzweeft. In januari maakt Roosegaarde de ideeën van het lab bekend. Daarna gaat fase 2 in, waarbij enkele van die ideeën gerealiseerd zullen worden. De eerste resultaten worden in 2020 verwacht.

Robotbar

Naast Daan Roosegaarde bouwen we de Bright Kids-area tijdens Bright Day @ Night om tot een volwassen Maker Fair. Laat je soldeerbout maar thuis! En omdat deze flight ’s avonds is, zullen we ook voor het eerst drank schenken (18+) op Bright Day. Bij de bar word je trouwens bediend door een robot. Dan weet je dat alvast.

NB: Dit zijn extra’s naast het bestaande Bright Day-programma. Social robot Sophia, de Bright Uitpakparty-gadgetshow, de ESL Dutch Championships, Fortnite-youtuber Royalistiq, de autonome viervoeter ANYmal, het NK Snake, de ’Best of Dutch Design Week’-expo en alle andere coole tech kun je op zaterdagavond ook beleven.

Speciaal voor bedrijfsuitjes bieden we een een zakelijk arrangement (snelle entree en 2 drankjes inbegrepen) vanaf 3 personen, te selecteren bij aankoop van de tickets.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day.