Sociale media

TikTok komt ook met Stories-functie

5 augustus 2021 om 06:42
Laatste update: 5 augustus 2021 om 07:33

Video-app TikTok is begonnen met het testen van een nieuwe Stories-functie, waarmee gebruikers video's delen die na 24 uur verdwijnen.

TikTok, onderdeel van het Chinese techbedrijf Bytedance, is in meerdere landen begonnen met het testen van de nieuwe Stories-functie. Gebruikers hebben screenshots van TikTok Stories geplaatst op sociale media. TikTok Stories werken vergelijkbaar met Instagram Stories: ze verdwijnen automatisch na 24 uur.

Of dit een vast onderdeel van TikTok wordt, is nog niet zeker, zegt Bytedance tegen Variety. "Momenteel experimenteren we met manieren om makers extra formats te geven om hun creatieve ideeën tot leven te brengen." 

Kopiëren en gekopieerd worden

De Stories-functie werd eerst een succes op Snapchat en werd daarna gekopieerd door onder andere Instagram en Facebook. Twitter kwam met de vergelijkbare functie genaamd Fleets, maar dat werd een flop. Twitter is deze week met Fleets gestopt omdat het te weinig werd gebruikt.

De afgelopen jaren werden elementen van TikTok juist door concurrenten gekopieerd, wat leidde tot Instagram Reels, YouTube Shorts en Snapchat Spotlight

Langere video's en livestreams

TikTok werd populair met korte verticale video's waar gebruikers snel doorheen kunnen swipen. Onlangs verlengde de app de maximale lengte van een video al van 60 seconden naar 3 minuten. Ook zet TikTok de komende tijd meer in op livestreams.  

Vandaag werd ook bekend dat passagiers van American Airlines aan boord van vliegtuigen TikTok-video's kunnen kijken. Ze kunnen per vlucht 30 minuten gratis de video-app gebruiken via de wifi aan boord.

YouTube ingehaald

Het gebruik van TikTok is afgelopen jaar fors toegenomen. Onlangs bleek uit nieuwe cijfers dat Amerikanen en Britten gemiddeld meer tijd per maand doorbrengen op TikTok dan op YouTube. YouTube rolt sinds kort de TikTok-achtige YouTube Shorts uit.

Volg Bright ook op TikTok.

Waarom TikTok een hit werd: