tesla cybertruck elektrische pick-up truck kopen
Tesla Cybertruck

Tesla gaat elektrische pick-uptruck in 2024 leveren

26 januari om 15:23
Laatste update: 26 januari om 15:24

In het najaar van 2019 was de presentatie van de Tesla Cybertruck wereldnieuws, maar de massaproductie van de elektrische pick-uptruck start pas in 2024.

Dat heeft Tesla-ceo Elon Musk gezegd tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers van de autofabrikant. Vorig jaar zei Musk nog dat de productie van de Tesla Cybertruck 'medio 2023' zou beginnen. "In het begin gaat het erg traag. De massaproductie komt pas volgend jaar op gang", zei Musk woensdagavond.

De Tesla Cybertruck werd in november 2019 al onthuld, waarbij de 'onbreekbare' ruiten toch braken tijdens een krachtproef op het podium. De pick-uptruck heeft een sciencefiction-achtig ontwerp met strakke hoeken, platte panelen en een enorme voorruit.

Veel reserveringen, wachten op de prijs

Zo'n anderhalf miljoen mensen zouden 100 dollar hebben aanbetaald om de Cybertruck te reserveren. De afgelopen jaren zijn er meerdere prototypes van de Cybertruck op de openbare weg gespot. Tesla zegt zijn fabriek in Texas gereed te maken om het nieuwe voertuig te bouwen.

Tesla moet de definitieve prijzen van de pick-uptruck nog aankondigen. Bij de presentatie in 2019 noemde het bedrijf een prijs van onder 40.000 dollar. 

Veel concurrentie: Ford, Rivian en Hummer

Met de Cybertruck begeeft Tesla zich op een van de meest lucratieve segmenten van de automarkt. Concurrenten Ford en Rivian hebben ook al elektrische pick-ups op de markt gebracht, maar deden dat nog in relatief beperkte aantallen.

In de VS is er nog meer concurrentie bijgekomen, met onder andere de Hummer EV en de RAM 1500 EV. "Een probleem voor Tesla wordt dat de Cybertruck alweer als 'oud nieuws' voelt", zegt Edmunds-analist Jessica Cawell tegen The Verge.

Recordwinst

Tesla behaalde vorig jaar een recordwinst ondanks de economische tegenwind en de productieverstoringen. Eerder deze maand verlaagde de fabrikant in veel landen de prijzen van zijn elektrische auto's Model 3 en Model Y.

Deze elektrische auto's komen eraan dit jaar:

Luister ook de Bright Podcast: