© Munro Live

Goedkope Tesla is in vergevorderd stadium: 'Grote doorbraak voor de EV-productie'

Goedkope Tesla is in vergevorderd stadium: 'Grote doorbraak voor de EV-productie'

6 december 2023 om 20:17

Tesla-topman Elon Musk heeft tijdens een interview gezegd dat de ontwikkeling van de langverwachte goedkope Tesla zich in een 'vergevorderd' stadium bevindt. De betaalbare EV zal geproduceerd worden met 'revolutionaire' fabricagetechnieken.

Elon Musk werd geïnterviewd door de bekende ingenieur Sandy Munro. Tijdens het gesprek gaf de miljardair een update over de langverwachte Tesla van 25.000 dollar, onofficieel bekend als de Tesla 2. Die EV werd al jaren geleden beloofd en moet Tesla’s betaalbaar maken voor het grote publiek, maar de afgelopen jaren heeft het bedrijf de lippen stijf op elkaar gehouden over de goedkope elektrische auto

"We werken aan een goedkoop elektrisch voertuig dat in grote volumes gemaakt zal worden. We zijn al ver gevorderd met dat werk. Ik bekijk de plannen voor de productielijn elke week. Ik denk dat mensen versteld zullen staan van de revolutie in de productie die die auto teweeg zal brengen", zei Musk.

Productie in VS en Mexico

De nieuwe Tesla zal aanvankelijk geproduceerd worden in de Tesla Giga Factory in Texas, ging hij verder. Later zal ook een productielijn worden opgezet in Mexico. 

Meer details kon Musk tijdens het interview niet geven, omdat hij 'geen financieel belangrijke informatie' mag delen over Tesla omdat het een beursgenoteerd bedrijf is. Dat is een opvallende uitspraak voor Musk, die normaal gezien behoorlijk loslippig is over gevoelige zaken.

Futuristisch ontwerp

Hoe de betaalbare Tesla eruit zal zien, is nog niet bekend. Wel is uit de biografie over de Tesla-baas, geschreven door Walter Isaacson, gebleken dat de EV wellicht een 'futuristisch ontwerp' zal krijgen, een beetje zoals de pas uitgebrachte Cybertruck. "Als zo'n ding de hoek om komt, denken mensen dat ze iets uit de toekomst zien", zei Musk naar verluidt, toen hij het ontwerp van de auto zag.

Hetzelfde geldt voor de robottaxi, die op hetzelfde technische platform gebouwd moet worden als de goedkope auto van 25.000 dollar. Dat zou het mogelijk maken om de twee auto’s op dezelfde assemblagelijnen te bouwen. Hoewel van de goedkope Tesla geen conceptafbeeldingen beschikbaar zijn, zijn die er wel voor de robottaxi. Die kan je via deze link bekijken. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.