'iPhone 16 krijgt betere microfoon zodat Siri je beter hoort'

©Unsplash

'iPhone 16 krijgt betere microfoon zodat Siri je beter hoort'
7 december 2023 om 12:11

De iPhones van volgend jaar zouden een verbeterde microfoon krijgen, zodat Siri de gebruiker beter kan horen. Volgens geruchten zou Siri ook slimmer worden met iOS 18, zodat je daar wat aan hebt.

Het gerucht komt van Ming-Chi Kuo, die door bronnen onder Apple-toeleveranciers vaak vroeg al juiste voorspellingen kan doen. Volgens Kuo is "het versterken van Siri's hardware- en software-functies en specificaties belangrijk om AI-gegenereerde content te promoten".

Siri moet dus beter worden dankzij grote AI-taalmodellen, zoals die achter ChatGPT. Siri zal nog meer afhankelijk zijn van spraakopdrachten, en die moeten goed binnenkomen. Een nieuwe microfoon in de iPhone 16-modellen moet volgnes Kuo een betere verhouding geven tussen goed signaal en ruis, om zo "de Siri-ervaring significant te verbeteren". Ook zou de microfoon beter tegen water bestand zijn.

Siri volgens geruchten slimmer

Er gaan inderdaad al langer geruchten dat Apple met iOS 18 vooral Siri slimmer zou willen maken. Terwijl concurrenten als Google en Microsoft hun AI-werkzaamheden al nadrukkelijk in hun producten stoppen, is Apple veel minder prominent. AI wordt door Apple wel volop gebruikt, maar vaak omschreven als 'machine learning', en toegepast bij alles van fotografie tot de automatische spellingscorrectie.

Intern zou Apple echter al een eigen ChatGPT-achtige AI hebben. Die zou de basis moeten vormen van een veel slimmere Siri, die antwoord zou kunnen geven op veel meer vragen. De huidige Siri verbleekt in mogelijkheden bij de geavanceerde antwoorden die de chatbots van Google en Microsoft kunnen geven. Het wordt wel aanpoten voor Apple, want volgens geruchten zou de ontwikkeling van iOS 18 op een lager pitje staan, omdat iOS 17 nog niet helemaal af is – sommige nieuwe functies zijn immers nog steeds niet toegevoegd, los van bugs waar gebruikers last van hebben.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.