Meta heeft gratis alternatief voor AI-plaatjesmakers als DALL·E en Midjourney

©Meta

Meta heeft gratis alternatief voor AI-plaatjesmakers als DALL·E en Midjourney
7 december 2023 om 16:28

Meta gaat de concurrentie aan met AI-tools als DALL·E en Midjourney. Meta AI voegt ondersteuning voor Reels toe en introduceert Imagine with Meta AI, een nieuwe manier om AI-afbeeldingen te genereren in groepschats.

Instagram- en Facebook-gebruikers kunnen vanaf nu de nieuwe Imagine-toolgebriuken. Deze DALL·E- en Midjourney-concurrent heeft nu een losstaande website gekregen om plaatjes te genereren op basis van tekst. Om het te gebruiken moet je wel een Meta-account hebben: dat is wat anders dan een account van Facebook of Instagram, maar is wel sneller aan te maken als je al zo’n account hebt.

Meta gaat het daarnaast makkelijker maken om AI te gebruiken in chats: groepsgesprekken van Meta’s-chatapps krijgen nu ook de reimagine-tool, meldt het bedrijf. Vanaf vandaag is het mogelijk om prompts te geven in chatapps om foto’s en stickers te genereren. Zo hoef je niet meer naar foto’s online te zoeken, maar kun je er zelf eentje bedenken en maken.

Van landscape naar portrait

Ook is Facebook bezig met het testen van een functie genaamd ‘uitbreiden’, voor Instagram en Facebook Stories. Die AI-functie maakt het mogelijk om van een liggende foto een staande foto te maken. Dit doet de AI door de uiteinden van de foto’s te bekijken en de rest aan te vullen: dat lijkt op een functie van Photoshop, maar is hier gewoon gratis te gebruiken.

In de Engelstalige versie van zijn diensten worden de functies per direct uitgerold. Wanneer deze diensten in Nederland uitgerold worden, is nog niet bekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.