©Bright

CES 2024: dit zijn 10 highlights van de gadgetbeurs

CES 2024: dit zijn 10 highlights van de gadgetbeurs

14 januari - 20:30 Laatste update: 17 januari - 16:29

De consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas zit er voor 2024 op. We hebben er een Nederlandse micro-auto op zonne-energie gezien, een AI-aangedreven vierkantje dat je smartphone kan vervangen en diverse bolides van de toekomst. Dit zijn onze 10 highlights van CES 2024.

Rabbit R1

Rabbit R1 kwam uit een onverwachte hoek, en het schijnt zelfs al niet meer verkrijgbaar te zijn: deze AI-gadget zou zelfs je smartphone kunnen vervangen. Zover is het echter nog niet, maar Rabbit R1 is nu al een charmant apparaatje dat lijkt op een spelcomputer, maar dan is het een soort AI-assistent die je zelf inricht door er apps op te zetten. R1 kan bijvoorbeeld Spotify en Uber bedienen.

Bekijk wat de gadget zoal kan in het artikel Dit is de leukste, meest veelbelovende en goedkoopste AI-gadget van deze CES

Samsung Ballie

Het is een bal, maar hij rolt niet. Sterker nog: er een schop tegenaan geven wordt niet aangeraden. Dit balletje rijdt door je huis en kan diverse opdrachten uitvoeren, net zoals je dat van Siri of Google Assistent gewend bent. Echter kan hij nu meer dan toen hij vier jaar geleden werd geïntroduceerd. Ballie kan filmen, maar ook beeld projecteren. Dus zelfs als je even in de keuken moet kijken naar het eten, dan kan Ballie die goal die je miste ter plekke laten zien.

Lees meer in het artikel Samsung Ballie is terug: schattig robot-balletje heeft verrassende nieuwe taak

Asus Zenbook Duo

Het is niet de eerste laptop met twee schermen, maar wel voor het eerst eentje waarbij de twee schermen gelijken zijn. Allebei oled, 14 inch met een 3K-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz. De processor is maximaal een Intel Core Ultra 9, een werkgeheugen van 32 GB en maar liefst 2TB SSD opslagruimte. De opvallende laptop is al te reserveren bij ASUS, voor een prijs vanaf 2099 euro.

Lees de volledige specificaties in het artikel ASUS komt met een 'next level' laptop met twee OLED-touchscreens

Withings BeamO

Een thermometer die je niet in je lijf steekt, maar op een afstandje kunt houden om je temperatuur te meten. Withings BeamO is een slimme thermometer die je hartslag en ademhaling kan meten. Withings zelf wil het geen thermometer noemen, maar een multiscope. Het is ook mogelijk om elektrocardiogrammen te maken en je bloedzuurstofniveau te controleren. 

Lees meer in het artikel Deze thermometer is slimmer dan alle andere

Transparante LG-tv

Het moest ooit zo zwart mogelijk zijn, maar nu breekt een tijdperk aan waarin televisies vooral zo doorzichtig mogelijk moeten zijn. LG heeft al eerder een transparante televisie getoond, maar wat het nu in Las Vegas liet zien is een echte eyecatcher. Scherp beeld op een scherm waar je alsof het een raam is doorheen kijkt: erg bijzonder. Plus, je kunt zo’n beeldbuis ook aanschaffen, want later dit jaar komt deze prijzige gadget op de markt. En dat geldt niet voor de ook erg fraaie transparante televisie die Samsung op CES toonde.

Bekijk de tv in het artikel Deze transparante LG-tv kan je binnenkort echt kopen

Kattenluik Flappie

Erg lief wanneer je kat thuiskomt met een cadeautje, maar je zit niet op nog een muis in huis te wachten. Het Zwitserse bedrijf Flappie heeft een slim kattenluik ontwikkeld waarmee dat verleden tijd is. Helaas kan het niet voorkomen dat je kat een vogel te pakken neemt, maar wel dat hij het dier mee naar binnen neemt. Het AI-gestuurde luik ziet wanneer je kat iets in zijn bek wil meenemen en staat het dier vervolgens niet toe binnen te komen. Simba heeft in eerste instantie geen idee wat de reden is dat hij aan de deur wordt geweigerd, maar dat zal hij ongetwijfeld op den duur zelf uitvinden.

Kattenliefhebber? Lees meer in het artikel: Met deze gadget ben je verlost van de muizen en andere 'cadeautjes' van je kat

Smart Indoor Smoker

Als je barbecueën echt niet kunt missen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen een winterbarbecue te organiseren, of zelf dan toch maar even naar buiten te gaan om je gerecht te prepareren. Dat hoeft echter niet meer: er is een BBQ voor binnenshuis getoond op CES. De Smart Indoor Smoker van GE is een slimme, elektrische rookoven en hiermee schijn je veilig binnen te kunnen bbq’en. En ook niet met een blauw staande woonkamer, want er zitten speciale filters in die de rook moeten tegengaan.

Leer meer over deze bijzondere bbq in het artikel Met deze 'revolutionaire' BBQ voor binnenshuis kun je elke dag barbecueën

Zonne-autootje Squad

Het Bredase bedrijf Squad Mobility komt binnenkort met hun eerste bolide op de markt. Het bedrijf, gestart door ex-medewerkers van Lightyear, creëerde een micro-auto die op zonne-energie werkt. Het heeft wat weg van een golfkarretje (er is zelfs een variant zonder deuren), en je kunt er al mee op pad met alleen een brommerrijbewijs.

Bekijk zijn actieradius in het artikel Dit Nederlandse zonne-autootje gaat binnenkort de weg op

PlayStation 5-controller om je auto aan te sturen

Veel kinderen willen het wel: een afstandsbestuurbare auto. Maar waarom hoeft dat alleen van kinderen een droom te zijn? Op CES 2024 werd getoond hoe je een auto bestuurt met slechts een PlayStation 5-controller. Het gaat om de eerste elektrische auto van Afeela, dat samenwerkt met Honda. 

Lees meer in het artikel Elektrische auto van Sony is te besturen met een PlayStation 5-controller

Honda 0 conceptcars

Op onze redactie zijn de meningen verdeeld over het uiterlijk van Honda’s nieuwe auto’s van de toekomst, maar futuristisch zijn ze zeker. De ene, Saloon-sedan is iets meer standaard dan zijn zus Space-Hub, wat de minivan van de toekomst moet zijn. De auto’s bevatten zelfrijdende eigenschappen, zijn lichter dan veel EV’s en zouden veel sneller moeten opladen. 

Oordeel zelf in ons artikel Honda verrast met deze EV's van de toekomst: spuuglelijk of revolutionair ontwerp?

CES 2024 voorbij

Andere toffe aankondigingen die we hebben gezien zijn bijvoorbeeld de Skylight van Nanoleaf, waarmee je boven je bed een lichtgevende tegel (of liever nog: tegelreeks) kunt plaatsen. Aqara’s nieuwe slimme sloten Smart Lock U300 dat een grote ondersteuning van smarthomeprotocollen ondersteunt, plus Matter en Thread, maar ook U200, dat in Europa zelfs met Apple Home Key werkt. Maar laten we ook de e-bike van Segway niet vergeten en de elektrische ski’s waarmee je zelfs op onze platte wegen in Nederland een skigevoel zou ervaren.