©Unsplash

'Slimme bril heeft alleen in slanke vorm toekomst'

'Slimme bril heeft alleen in slanke vorm toekomst'

28 februari - 16:35

Het is Mobile World Congress deze week en we pikken de krenten uit de pap. Verder zou Apple gestopt zijn met zijn zelfrijdende auto en denken we hardop na over de perfecte slimme bril.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Het is Mobile World Congress en dus lopen we de belangrijkste aankondigingen langs, zoals de slimme ring van Samsung, de nieuwe telefoons, tablet en smartwatches van Xiaomi, het nieuwe horloge van OnePlus, de bril van Oppo en meer.

Verder zoomen we in op het concept slimme bril: hoe ziet dat er straks uit, als er veel meer mogelijk is? Gaat 'ie onze smartphone vervangen? Daarnaast: gedoe rond laadpalen, het einde van de Apple Car en een gloednieuwe fiets van Tenways.

Sponsors:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright.

Check de podcast Aanjagers van Salesforce in je favoriete podcast-app of via salesforce.com/aanjagers.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Video: De nieuwe video van Red Bull, sponsor van het F1-team van Max Verstappen, over cameradrones die nog sneller kunnen vliegen dan Max in zijn bolide kan rijden. Op Silverstone laten de Dutch Drone Gods zien wat daarmee mogelijk is: unieke beelden die veel beter dan alle huidige opnames laten zien hoe snel die race-auto’s over zo’n circuit scheuren.

Serie: Een anti-tip deze week. Avatar: The Last Airbender op Netflix, de tweede poging tot een live-action-verfilming van de geliefde tekenfilm. Stukken beter dan de bar slechte verfilming van M. Night Shyamalan, maar da’s niet moeilijk. Op veel vlakken is de serie trouw aan de cartoon: het oogt op zich fantastisch, het verhaal wordt nauw gevolgd. En toch is het gewoon niet zo goed. De kindacteurs zijn niet zo sterk, het verhaal wordt veel sneller verteld, de gevechten komen minder goed uit de verf. Je ziet aan alles dat het is opgenomen op zo’n set met led-schermen, alles oogt net wat te klinisch.

De tip is dan ook aan iedereen die de originele cartoon nooit bekeken heeft: kijk die gewoon. Ja, het is een tekenfilm, get over it. Er is een reden dat men dit verhaal zo graag wil verfilmen: het is een ijzersterk verhaal, helemaal rond met een sterk begin en een goed einde. De cartoon staat op Netflix en SkyShowtime, en die vertelt het verhaal van The Last Airbender nog steeds het allerbeste.