© Tesla

Tesla verlaagt nóg meer prijzen in Nederland

Tesla verlaagt nóg meer prijzen in Nederland

24 april om 20:52

Tesla verlaagde eerder deze week al eens de prijs van de Model 3. Nu zijn ook de Model S en X aan de beurt. Dit is hoeveel goedkoper ze zijn geworden.

Zowel de Model S als de Model X kosten in Nederland nu 2.000 euro minder. De Tesla Model S heeft nu een vanafprijs van 93.990 euro, de Model X kan je vanaf 100.990 euro op de kop tikken. Dat blijkt uit de configurator op de website van Tesla. Eerder deze week verlaagde Tesla ook de prijs van de basisversie van de Model 3 met 2.000 euro.

Dalende verkoopcijfers

Ook in andere landen worden auto’s van Tesla deze week fors goedkoper. Dat is het geval in Europa, de VS, het Midden-Oosten en Afrika. Tesla verlaagt de prijzen omdat het steeds meer te kampen heeft met dalende verkoopcijfers en toenemende concurrentie, voornamelijk vanuit China.

Uit de kwartaalcijfers van Tesla, die woensdag bekend werden gemaakt, blijkt dat het bedrijf tijdens de eerste drie maanden van 2024 55 procent minder winst maakte. Dinsdag lanceerde het bedrijf ook de nieuwe Tesla Model 3 Performance.

Betaalbare Tesla komt eraan

Tijdens de toelichting van de kwartaalcijfers liet ceo Elon Musk weten dat de 'betaalbare' Tesla er sneller aankomt. De auto, die zo’n 25.000 dollar moet kosten, komt er volgens Musk begin volgend jaar of zelfs vroeger. Aanvankelijk had Tesla een releasedatum aangekondigd voor eind 2025.

Hoe de betaalbare Tesla eruit zal zien, blijft een raadsel. Echter, volgens de biografie van Musk, geschreven door Walter Isaacson, zou de elektrische auto mogelijk een 'futuristisch ontwerp' kunnen hebben, vergelijkbaar met de Cybertruck

Lees ook onze analyse over de kosten van elektrisch rijden.

Meer nieuws over Tesla en mis niets met onze nieuwsbrief.