© Samsung

Samsung komt ook met een Ultra-smartwatch: grote rivaal voor Apple Watch?

Samsung komt ook met een Ultra-smartwatch: grote rivaal voor Apple Watch?

1 mei om 21:29
Laatste update: 1 mei om 22:04

Samsung gaat de concurrentie met de Apple Watch aan met een reeks nieuwe smartwatches. De meest geavanceerde smartwatch wordt de nieuwe Galaxy Watch Ultra. De nieuwe Samsung-horloges worden in juli verwacht. Dit is wat er al over is uitgelekt.

Samsung is begonnen met het testen van zijn One UI-interface voor de nieuwe smartwatch Galaxy Watch Ultra, meldt Android Headlines. Dat bevestigt volgens de site dat het slimme horloge met deze naam eraan komt. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Aanvankelijk deden geruchten de ronde dat het horloge in kwestie de Watch 7 Pro zou zijn, maar blijkt nu niet het geval. De Ultra-naam duidt erop dat dit een directe concurrent wordt voor de Apple Watch Ultra.

Veel is er nog niet bekend over het nieuwe Samsung-horloge. Android Headlines zegt dat er gewerkt wordt aan drie verschillende modelnummers voor de Galaxy Watch Ultra. Dat betekent niet dat er drie versies van het horloge aankomen. De drie modelnummers zijn simpelweg varianten van hetzelfde horloge voor verschillende regio’s, in dit geval de VS, Zuid-Korea en de rest van de wereld. 

Ook een goedkope smartwatch

Ook werkt Samsung aan een goedkoper model, de Galaxy Watch FE. Ook hiervan zijn drie modelnummers gespot. Volgens Android Headlines zal dit horloge wat weghebben van de Galaxy Watch 4, die in 2021 op de markt is gebracht. Ook over dit horloge is nog niet veel bekend. 

Galaxy Watch 7

De Galaxy Watch Ultra zal volgens Android Headlines wellicht gelijktijdig worden uitgebracht met de nieuwe Galaxy Watch 7 en Watch 7 Classic. Vorige maand doken al geruchten op over de Galaxy Watch 7. Het horloge zou onder meer je bloedsuikerspiegel kunnen meten zonder bloed te moeten prikken. Ook is het mogelijk dat het horloge een vierkant ontwerp krijgt. De voorbije jaren hadden alle horloges van Samsung een rond scherm.  

Nieuwe Apple Watch

Vandaag meldde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo ook dat Apple dit jaar een nieuwe versie van zijn high-end smartwatch uitbrengt. Die Apple Watch Ultra 3 zal volgens Kuo echter amper beter zijn dan het vorige model.

Daarnaast wordt er een geheel nieuwe generatie van de Apple Watch verwacht, die mogelijk pas in 2025 op de markt komt. Die 'Apple Watch X' krijgt volgens Bloomberg onder andere een dunnere behuizing, een grotere batterij en magnetische bandjes.

Volg meer nieuws over Samsung met onze nieuwe app.