© KPN

KPN stort zich ook op AI met dit nieuwe initiatief

KPN stort zich ook op AI met dit nieuwe initiatief

7 mei om 19:38

KPN gaat mensen in zijn winkels laten zien wat ze in hun eigen leven kunnen doen met behulp van AI. Volgens de provider zijn er steeds meer klanten met vragen over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie.

Kennissessies in de winkel, je kent dat concept misschien van 'Today At Apple', de gratis workshops die je in de Apple Store kunt volgen. Maar ook KPN heeft dat soort gratis informatiesessies in zijn KPN Experience-winkels. De provider maakte vandaag bekend de komende tijd klanten uitleg en tips te gaan geven over kunstmatige intelligentie. KPN wil mensen zo laten zien 'wat de mogelijkheden zijn nu en in de toekomst'.

Ook krijg je tijdens de sessies tips over wat je zelf met AI kunt doen in jouw dagelijkse leven, bijvoorbeeld met de nieuwe AI-functies die in nieuwe mobiele telefoons zitten. KPN verkoopt die nieuwe smartphones natuurlijk ook meteen in de winkel. "Er is nog een grote groep Nederlanders die nog geen kennis heeft gemaakt met AI of niet weet of AI hen in het dagelijks leven kan helpen. Daar wil KPN klanten bij helpen door het delen van kennis."

Vanaf woensdag kun je voor de AI-sessies terecht in de KPN Experience-winkel in Amsterdam, later volgen meer steden. "Met de informatiesessies over AI spelen we in op de groeiende vraag van klanten die graag meer over AI willen weten. Morgen in Amsterdam, binnenkort in Eindhoven en door heel Nederland", zegt Martin Boers, directeur van alle KPN winkels.

Google Pixel

Google lanceerde vandaag zijn nieuwe Pixel 8a, die ook beschikt over een reeks AI-functies, bijvoorbeeld voor het automatisch verbeteren van foto’s. KPN gaat nu ook voor het eerst de Google Pixel-telefoons verkopen. Behalve de Pixel 8a gaat het ook om de Pixel 8 en 8 Pro, die vorig jaar op de markt kwamen.

"Google is geen onbekende voor KPN. Kijk maar naar het succes van KPN TV+ op Android TV", aldus KPN-topman Robin Clements. Overigens worden de Google Pixel-telefoons ook verkocht door concurrenten Vodafone en Odido.

Lees meer nieuws over AI en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.