Dat is snel: Apple Pencil met usb-c nu al officieel als refurbished verkrijgbaar

©Apple

Apple Pencil usb-c refurbished beschikbaar
8 juli om 20:00

Voor wie net op het punt stond een Apple Pencil met usb-c te kopen: nu kun je 15% besparen door deze aan te schaffen in de Refurbished-afdeling van de Apple Store. Toch een leuke korting bovenop het lage prijskaartje dat al aan het digitale potloodje hing.

Onlangs werd bekend dat de iPhone X, de originele AirPods en de HomePod inmiddels als vintage door het leven gaan. Met andere woorden: deze Apple-gadgets ontvangen officieel geen updates meer. Hoewel het nog niet zo ver is met Apple's Pencil, is deze inmiddels wel al beschikbaar in hun Refurbished Store. Precies, de chique kringloopwinkel van Apple. De timing is toch eerder opvallend, aangezien het product nog maar een jaar oud is. Het product blijft echter relevant als je al die nieuwe functies niet nodig hebt en gewoon af en toe wat wilt krabbelen.

Wat kan 'ie ook alweer?

De Apple Pencil usb-c werd oorspronkelijk geïntroduceerd als goedkoper alternatief en, zoals de naam al verklapt, valt op te laden via een usb-kabeltje. Dit in tegenstelling tot de modellen die draadloos opladen aan de zijkant van je iPad. Daarnaast is hij niet drukgevoelig en reageert hij niet op dubbel tikken. Kortom, hij kan tekenen en daar houdt het wel ongeveer mee op. Oh, maar hij biedt dan weer wel een realistische schaduw wanneer je 'm gebruikt op de iPad Pro.

En als je inmiddels niet meer weet wat nu het verschil is tussen deze Pencil en zijn broertjes en zusjes, dan ben je zeker niet de enige. Eerder werd al duidelijk dat de verschillende soorten van de Apple Pencil haast niet meer te onderscheiden zijn vanwege de subtiele functionele verschillen en verwarrende naamgeving. Het zou ons dan ook niet verbazen als blijkt dat Apple deze eerdere Pencils zo snel mogelijk wil 'archiveren', of met een duurder woord: uitfaseren.

En mocht je toch overtuigd zijn, de refurbished versie van de Apple Pencil usb-c valt hier te kopen via de Nederlandse Apple Store.

Meer Apple en mis niets met onze Bright-app.