Op deze manier zet je foto’s nóg gemakkelijker over van Google naar iCloud

©Unsplash

Op deze manier zet je foto’s nóg gemakkelijker over van Google naar iCloud
10 juli om 21:00

Apple en Google maken het nog gemakkelijker om foto’s van Google Foto’s direct over te zetten naar iCloud Foto’s. In de meeste gevallen hoef je niet meer dagen te wachten voordat alles is overgezet.

Het is een uitbreiding van de dienst die sinds maart 2021 wordt aangeboden. Sinds vandaag wordt de nieuwe functie uitgerold, meldden beide bedrijven eerder op de dag. Het is de bedoeling dat de functie later deze week volledig op touw staat. Apple zegt dat deze beschikbaar komt in 240 landen en regio’s over de hele wereld, met uitzondering van accounts voor kinderen en beheerde Apple ID-accounts.

Zowel Apple als Google biedt een artikel met uitleg over het overzetten van fotocollecties. Dat gebeurt met Google Takeout, waar je vanuit het dashboard data kunt overzetten. Je hoeft alleen maar de foto’s die je wilt overzetten te selecteren, waarna je de dataoverdracht moet autoriseren met de inloggegevens van je Google-account en “Apple - iCloud Foto’s” als bestemming moet aanwijzen. Het downloaden van foto’s voor de overdracht is volgens Apple niet nodig; ze worden direct van Google naar iCloud overgezet.

Wanneer de overdracht is voltooid, krijg je van beide platforms een bevestiging via e-mail. Bang voor verlies van je foto’s op Google na de overdracht? Dat is niet nodig, want ze worden nadien niet verwijderd uit Google Foto’s.

Dagenlang proces verleden tijd?

Maar hoelang duurt het precies voordat de overdracht is voltooid? Tot voor kort moest je namelijk eerst een aanvraag indienen via iCloud, waarna het drie tot zeven dagen kon duren totdat de foto’s allemaal zijn overgezet. Destijds noemde Apple het tijdrovende proces van controleren of alle aanvragen legitiem zijn, als reden voor de lange wachttijd.

Apple zegt nu dat het proces “enkele uren tot dagen” in beslag kan nemen, afhankelijk van de grootte van de foto’s en video’s die je wilt overzetten. Het bedrijf waarschuwt wel dat je tijdens de overdracht niet moet rommelen met de instellingen van iCloud Foto’s. Schakel je de functie bijvoorbeeld uit tijdens de overdracht, dan stopt die en verschijnen alleen de foto’s en video’s die al zijn overgezet in de Foto-app.

Lees hier meer over Apple en mis niets met onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via