SkyShowtime korting abonnement hbo max netflix
Streamingstrijd

Streamingdienst SkyShowtime van start in Nederland met 'levenslange korting'

25 oktober 2022 om 11:58
Laatste update: 25 oktober 2022 om 14:32

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime is vandaag in Nederland gelanceerd. De dienst hoopt Nederlanders over de streep te trekken met een 'levenslange korting van 50 procent'.

SkyShowtime is een nieuwe streamingdienst voor films en series van de grote Amerikaanse bedrijven Comcast en Paramount. De videodienst heeft veel grote Hollywood-titels in zijn aanbod. Door de 50 procent korting kost SkyShowtime voor Nederlanders nu 3,49 euro per maand voor zolang ze abonnee blijven. Daarmee is SkyShowtime een van de goedkoopste streamingdiensten. Alleen voor Amazon Prime Video betalen Nederlanders nog minder: 3 euro per maand.

In een reactie laat SkyShowtime weten dat de kortingsactie in Nederland tot 6 december beschikbaar blijft. Vanaf 7 december kost de dienst 7 euro per maand.  

De actie van SkyShowtime lijkt op die van concurrent HBO Max, dat in maart Nederlanders ook 50 procent korting aanbood voor zolang ze abonnee bleven. Die korting werd ook maar enkele weken aangeboden. 

Star Trek en Top Gun

Op SkyShowtime zijn films, docu's en series te zien van onder andere Universal, Paramount, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock. Onder de nieuwe series op de dienst zijn Star Trek: Strange New Worlds, Halo, Yellowstone, Let The Right One In en Law & Order seizoen 21. Ook zijn films als The Lost City en Sonic the Hedgehog 2 beschikbaar.

Binnenkort verschijnen meerdere recente bioscoopfilms op SkyShowtime, waaronder Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en The Bad Guys. Gebruikers kunnen streamen op maximaal drie apparaten tegelijk. Films en series zijn ook te downloaden om ze offline te kunnen kijken. 

De dienst biedt voorlopig nog geen streams in de betere 4K-beeldkwaliteit. "4K-content volgt in de toekomst, we ondersteunen het nu nog niet", zegt het bedrijf.

Later ook lokale programma's

Het bedrijf komt later ook met lokale programma's in Europese landen. Het gaat om 'originele programma's, documentaires en specials'. Aan welke Nederlandse content er wordt gewerkt, is nog niet bekend.

"Het kost tijd om een ​​volledige catalogus te ontwikkelen en dit zal de komende anderhalf jaar een aandachtspunt zijn. We zijn van plan onze lokale programmering op te voeren om klanten een balans te bieden tussen wereldwijde en lokale series en films", aldus SkyShowtime.

Streamingstrijd

In de felle strijd om abonnees komen Netflix en Disney binnenkort in de eerste landen met goedkopere abonnementen met reclames. Zo gaat het goedkoopste Netflix-abonnement in Duitsland straks 5 euro per maand kosten. Over de Nederlandse introducties van de goedkopere abonnementen is nog niets bekend.

SkyShowtime is de derde grote streamingdienst die dit jaar in Nederland van start is gegaan, nadat HBO Max en Viaplay in maart werden gelanceerd. Viaplay, dat onder meer de Formule 1 en de Premier League uitzendt, maakte vandaag bekend dat het al meer dan 1 miljoen Nederlandse abonnees heeft.

Luister ook: