Bright Podcast

Smartphone-innovaties: waar heb je écht wat aan?

nieuwe smartphones mwc mobile world congress bright podcast
2 maart 2023 om 22:00
Laatste update: 3 maart 2023 om 10:08

Nieuwe smartphones en andere mobiele gadgets zijn deze week gepresenteerd op het Mobile World Congress. Bright was daar bij aanwezig. Wat waren de hoogtepunten?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Smartphones met uitschuifbare schermen, sneller dan snel opladen en futuristische brillen: de nieuwste mobiele gadgets zijn de afgelopen dagen gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Eric was daar bij voor ons en bespreekt de hoogtepunten. Bekijk ook onze video.

Verder in het tech-nieuws: groen licht voor sneller 5G in Nederland, de grootse bril-plannen van Meta en de AI-chatbot van Microsoft krijgt een vaste plek in Windows 11.

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: The Mandalorian. Het derde seizoen is vandaag begonnen: Mando gaat weer met 'Baby Yoda' Grogu op avontuur. Acht afleveringen, net als de afgelopen seizoenen: elke woensdag eentje.

Documentaire: Ukraine from Above - Secrets from the Frontline. Een docu over de rol van consumentendrones in de oorlog in Oekraïne. Je ziet dronebeelden van voor en na de Russische invasie. En het verhaal van de Oekraïense puber die met zijn drone voorkwam dat een Russische tankcolonne richting Kiev oprukte. Ook zie je twee broers die met een 3D-printer en soldeerbouten drones geschikt maken om explosieven te droppen op tanks, en die uitvinding bleek dodelijk effectief. De docu staat online bij het Britse Channel 4, vanuit Nederland te kijken via gratis VPN-diensten.

Goed doel: Eyes On Ukraine, een groep mensen die geld inzamelt om drones te kopen voor Oekraïne. Die brengen ze vervolgen zelf daar naartoe: er zijn al 635 van die drones gebracht.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.