Bright Podcast ?

Streamingstrijd nadert kookpunt: kiezen of delen

streaming games films series netflix videoland hbo max viaplay xbox playstation bright podcast
2 februari om 17:26
Laatste update: 2 februari om 17:31

Het lijkt wel transferseizoen bij de videodiensten en gamebedrijven. Overnames en lanceringen: iedereen vecht om onze aandacht. En wat doet dat enorme aanbod met onze tijdsbesteding?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

In deze Bright Podcast bespreken we veel nieuws rond streaming en gaming. Zoals de grote game-overnames door Microsoft en Sony, de komst van de nieuwe streamingdiensten Viaplay en HBO Max naar Nederland, en de gevolgen die al die nieuwe diensten hebben op ons kijkgedrag.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Muziek: Boyz In De Hood 2, het nieuwe album van rappende broers Adje, Hef en Crooks. Het vervolg op hun bijna legendarische mixtape uit 2008. Te luisteren op Spotify, Apple Music en alle andere muziekdiensten.

Docu: Het Mooiste Komt Nu, waarin rapper Sticks twee jaar lang wordt gevolgd. Als kijker zie je zijn gedachtegang, zijn creatieve overwegingen en zijn invloed op muzikale collega's. Gratis te kijken op YouTube.

YouTube-kanaal: Martijn Dolaard. Een ontwerper die na twee grote fietsreizen nu een hutje heeft gekocht in de Italiaanse Alpen. Dat verbouwt hij en het hele proces is te volgen. Geen flitsend programma, maar juist rustgevende beelden van een man die de drukte ontvlucht.

Podcast: Extremes. Een aflevering over zes jongens van de eilandengroep Tonga die in 1965 schipbreuk leden op een onbewoond eiland en daar 15 maanden vastzaten. Tonga is nu weer in het nieuws, omdat het eiland na een vulkaanuitbarsting al weken zonder internet zit. Vice Australia sprak in deze podcast met een van de schipbreukelingen. Te beluisteren via Spotify.

Game: Uncharted Legacy of Thieves voor de PlayStation 5. De spellen Uncharted 4 en Lost Legacy zijn gebundeld en grafisch opgepoetst. Scherper, gedetailleerder en soepeler speel je door de avonturen heen. Wie de games op de PS4 al had, betaalt 10 euro voor de update. Nieuw kost de bundel 50 euro.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.