Bright Podcast

'Ai, wat is deze AI arrogant!'

14 december 2022 om 22:53
Laatste update: 15 december 2022 om 10:55

Kunstmatige intelligentie (AI) is ineens op het punt dat al jarenlang wordt beloofd: overtuigend en simpel in gebruik. Wat is er mogelijk? En waar gaat het naartoe?

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Kunstmatige intelligentie (AI) kende de afgelopen weken een doorbraak naar het grote publiek. Apps die je foto's met serieuze AI bewerken zijn razend populair. Ook kun je met ChatGPT op een natuurlijke manier met kunstmatige intelligentie chatten. Waar komt deze doorbraak vandaan, en waar gaan we naartoe? We bespreken het in deze Bright Podcast.

Verder in het tech-nieuws deze week: Apple gaat andere appwinkels toestaan op iPhones, PlayStation 5 en Xbox Series X/S eindelijk beter verkrijgbaar, en Elon Musk wordt uitgejouwd.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy, een gratis opleiding tot fullstack web developer of junior data engineer via de STAP-subsidie. Meer weten? Kijk op stap.bit-academy.nl.

Tips uit deze aflevering:

Artikel: Dit artikel is in 3 seconden door een AI geschreven.

Game: Vampire Survivors is uit voor Android en voor iOS. Een simpele maar hele uitdagende game in de genres bullet hell regie. Je bestuurt een poppetje en de rest gaat automatisch. Er komen steeds grotere aantallen vijanden op je af, en je moet die ontwijken en dan weer op tijd dichtbij genoeg staan voor de automatische aanvallen van je personage. Simpel te leren, moeilijk om echt goed te worden. De bedoeling is om zo lang mogelijk te overleven, en dat gaat steeds iets makkelijker naarmate je het langer volhoudt. En de game is nog gratis ook.

Podcast: We Were Three, van de makers van Serial en de New York Times over een Amerikaans-Mexicaans gezin dat wordt verscheurd door covid.

Drie voetbal-docu's op drie streamingdiensten:

One Shot op SkyShowtime. Over jonge spelers in Engeland die hopen ooit de Premier League te halen. Maar een piepklein percentage haalt het.

Game of Secrets op HBO Max. Over de man achter Football Leaks, een website die jarenlang duistere financiële transacties in het profvoetbal en de belastingtrucs van topspelers onthulde. De maker belandde in de gevangenis.

Rio Ferdinand: Tipping Point op Amazon Prime Video. Ex-Engeland-international Rio Ferdinand onderzoekt hoe drie grote problemen in het voetbal kunnen worden aangepakt: racisme, homofobie en de mentale problemen bij profspelers.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.